Politika fajtore pse nuk po formohet ushtria e Kosovës?(Foto/Video) - TV - Kosova Sot
Politika fajtore pse nuk po formohet ushtria e Kosovës?(Foto/Video)

Politika fajtore pse nuk po formohet ushtria e Kosovës?(Foto/Video)

Të anketuarit thonë se fajtor është politika e Kosovës që nuk është këmbëngulëse ndaj bashkësisë ndërkombëtare për ta themeluar sa më shpejt ushtrinë e Kosovës

Image

 

Muhamet Shala konsideron se fajësinë duhet hulumtuar në dy drejtime; angazhimin më të mëdha të faktorit vendor, dhe unitetin në rend të parë të partive politike për arritjen e një qëllimi vendimtar siç është ushtria e Kosovës, ndërsa ka pasur ndikim edhe faktori i jashtëm.

Image

 

Ismet Osmani mendon se këmbëngulja e vendorëve nuk është sa duhet e disa qarqeve ndërkombëtare kjo iu konvenon. “Nuk kanë bashkëpunim me ata që kanë qenë të vërtet, dhe për atë ka ngecë kjo çështje”.  

 

 

Image

 

Gani Berisha thotë se është mirë që të ketë një ushtri stabile e politika duhet të punojë më shumë për themelimin saj.
Image

 

Dulah Sallahu shprehet se prioritet i prioriteteve është themelimi i ushtrisë së Republikës së Kosovës, nuk ka një prioritete tjetër më të madhe se sa ushtria. “Të gjë gjitha çështjet tjera që ngecin si ekonomia e fusha tjera nuk kanë më shumë prioritete”.

2 orë e 5 minuta më parë
11/12/18