Pamje fantastike, KFOR-i amerikan duke trajnuar Policinë e Kosovës

  • 24 maj 2019 - 11:16
Pamje fantastike, KFOR-i amerikan duke trajnuar Policinë e Kosovës

Ushtarët e KFOR-it amerikanë muajin e kaluar u bënë bashkë me pjesëtarët e Policisë së Kosovës dhe ata kufitar, për garën ‘Top Cop’ të mbajtur në kampin Bondsteel.

Në këtë ngjarje të 30 prillit, morën pjesë Kompania 293 e Policisë Ushtarake të KFOR-it dhe përfshiu Ushtarët nga Brigada e 29-të e Këmbësorisë Skuadra e Combat, Garda Kombëtare e Tennessee dhe anëtarë të Policisë së Kosovës.

Gara përfshinte ngjarje të shumta të bazuara në detyrat e policisë për të krijuar një konkurrencë sfiduese dhe të ndershme mes konkurrentëve për të forcuar marrëdhëniet e partnerizuara.

Kjo garë testoi aftësinë e konkurrentit për të reaguar ndaj situatave që një polic mund të hasë në një moment të caktuar.

KFOR-i është i përkushtuar ndaj angazhimit të vazhdueshëm që NATO ka ndaj popullit të Kosovës.

 
MNBG-East Top Cop Competition

Multinational Top Cop Competition MNBG-East Soldiers compete alongside Kosovo Police and Kosovo Border Police officers at a "Top Cop" Competition on Camp Bondsteel, Kosovo, April 30, 2019. This event was hosted by KFOR 25's 293rd Military Police Company and included Soldiers from the 29th Infantry Brigade Combat Team, Tennessee National Guard and members of the Kosovo Police. The competition consisted of multiple events based on police tasks to create a challenging and fair competition among competitor’s to strengthen partnered relationships. These events tested the competitor’s ability to react to situations that a police officer may encounter in a moment’s notice. KFOR is dedicated to the enduring commitment NATO has to the people of Kosovo. (U.S. Army video by Sgt. Gavin Ching with support from Sgt. Aven Santiago/Released) #KFOR25 #WeAreNato #StrongEurope #MNBGE #USArmyEurope #NATOKFOR #21TSC #TopCop #KFOR

Posted by KFOR Multinational Battle Group-East on Thursday, May 23, 2019

(Kosova Sot Online)