Detyrë matematikore: Në shikim të parë duket e thjeshtë, por shumica ende gabojnë

  • E.K /
  • 21 July 2021 - 21:17
Detyrë matematikore: Në shikim të parë duket e thjeshtë, por shumica ende gabojnë

Një detyrë në dukje e thjeshtë e matematikës është përhapur në mediat sociale, dhe shumë njerëz e zgjidhin atë gabimisht për shkak të vetëm një veprimi të gabuar

Kanali “Mind Your Decisions” në YouTube ndau këtë detyrë matematikore që u bë virale për herë të parë në Japoni, transmeton syri.net

Studimi zbuloi se vetëm 60 për qind e 20-vjeçarëve e zgjidhën atë saktësisht, një rënie e konsiderueshme nga 90 për qind e performancës në vitet 1980.

Videoja në vijim gjithashtu shpjegon një gabim tipik dhe si të dalim me zgjidhjen e duhur me rendin e duhur të veprimeve matematikore.

(Kosova Sot Online)