Ja momenti kur një shqiponjë sulmon një derr

  • A.P /
  • 20 March 2023 - 18:37
Ja momenti kur një shqiponjë sulmon një derr

Shqiponjat dallojnë nga zogjtë e tjerë grabitqarë duke qënë se janë shumë të mëdha, shumë më të fuqishme si dhe kanë kokën dhe sqepin më të rëndë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

Shumica e shqiponjave janë më të mëdha se cdo lloj tjeter zogu , përjashtim bëjnë disa lloje hutash. 

Përmasat e një shqiponje variojnë nga 500g peshë dhe 40cm gjatësi; deri në 6.7kg - 9kg te shqiponja e Stellerit ose me një gjatësi deri në 1m si për shembull Shqiponja Filipinase.

Kamera ka kapur momentin kur një shqiponjë sulmon derrin e egër.


(Kosova Sot Online)