Këto janë shenjat se keni probleme më serioze sesa alergji të zakonshme - Shëndetësia - Kosova Sot
Këto janë shenjat se keni probleme më serioze sesa alergji të zakonshme

Këto janë shenjat se keni probleme më serioze sesa alergji të zakonshme

E dhe pse alergjitë e pranverës dhe vjeshtës janë shumë të dëmshme për personat që vuajnë nga alergjitë, alergjitë e vjeshtës po ashtu shkaktojnë dëme dhe nuk duhet lënë nga anash. Të kruarat e syve, rrjedhjet nga hunda, kolla apo ajo ndjenja e ngërçeve janë disa nga problemet që shumë njerëz e pësojnë me arritjen e vjeshtës. Kur ftohet koha, alergjene të ndryshme vijnë në shprehje. Këto janë disa shenja se alergjia nuk vetëm alergji, por shenjë të disa problemeve të tjera.

SHFAQET PAPRITMAS

Dhimbjet në hundë që shfaqen papritmas mund të jenë shenjë e infeksioneve të sinuseve, sidomos nëse keni temperaturë apo mukozë me ngjyrë të gjelbër nga hunda.

TESHTINI MUKOZË

Nëse teshtini pandërprerë, e nga goja ju del mukozë, kjo mund të jetë shenjë e bronkitisit apo ndonjë infeksionit tjetër respirator. Në fakt, infeksionet përcillen me mukozë, e alergjitë i përcjell vetëm kolla e thatë.

 KOLLA QË VETËM PËRKEQËSOHET

 Nëse e vëreni se kolla juaj e parrezikshme nga vetëm gudullisja e fytit kalon në diçka tjetër, kjo mund të jetë shenjë e bronkitisit apo inflamacioneve në mushkëri.

(Kosova Sot)

15 orë e 45 minuta më parë
18/11/18