Sony zbulon televizorin që imiton trurin e njeriut

  • A.P /
  • 10 janar 2021 - 15:19
Sony zbulon televizorin që imiton trurin e njeriut

TV-të e reja të Sony përmbajnë një procesor të mundësuar nga inteligjenca artificiale, për të cilin kompania thotë se mund të përpunojë imazhe në të njëjtën mënyrë si truri i njeriut. Procesori i ri XR i firmës teknologjike përdor “inteligjencën njohëse” dhe është në gjendje të kuptojë se si njerëzit shohin dhe dëgjojnë në mënyrë që të rregullojnë imazhet dhe tingullin nga televizori.

Sony thotë se truri i njeriut përqendrohet në mënyrë të pavetëdijshme në pika të caktuara kur sheh një objekt, pasi ka skanuar imazhin dhe ka analizuar një sërë elementesh në të njëjtën kohë, gjë që dhe procesori është gjithashtu në gjendje të bëjë për të krijuar skena që duken më të gjalla.

(Kosova Sot Online)