“Clubhouse”, aplikacioni i ri i mediave sociale që po depërton në krye të klasifikimeve

  • E.K /
  • 19 janar 2021 - 09:27
“Clubhouse”, aplikacioni i ri i mediave sociale që po depërton në krye të klasifikimeve

Ka shumë bujë në lidhje me aplikacionin “Clubhouse”. Por trajtimi i të dhënave është më se i diskutueshëm.

Aplikacioni kryesisht i panjohur i mediave sociale Clubhouse futet në krye të tabelës së shkarkimeve.

Të hënën, aplikacioni audio rrëzoi shërbimin e njohur të mesazheve Telegram në Gjermani nga numri dy në listën e aplikacioneve më të shkarkuara më shpesh në Apple App Store.

Signal është në vendin e parë.

Në Austri, Clubhouse është numri 5 në tabelat iOS, përpara Facebook dhe Facebook Messenger.

Signal është gjithashtu në vendin e parë në këtë vend, i ndjekur nga Telegram, Beer Buddy dhe WhatsApp.

Me Clubhouse, përdoruesit mund të dëgjojnë biseda si një podcast direkt ose të marrin pjesë në mënyrë aktive në diskutime.

Në kontrast me rrjetet si Twitter, ju nuk mund të komentoni me shkrim postimet ose të bëni “pëlqime”.

Aplikacioni aktualisht është i disponueshëm vetëm për iOS.

Por shumica e pronarëve të iPhone që kanë instaluar Clubhouse ende duhet të presin që të mund të përdorin aplikacionin. Ju duhet një ftesë nga një përdorues aktiv i këtij aplikacioni.

Për shpërndarjen virale, Clubhouse mbështetet në një metodë të diskutueshme që tashmë ishte baza e rritjes së shpejtë të WhatsApp.

Pas instalimit të aplikacionit dhe aktivizimit të tij, aplikacioni kërkon qasje në të gjitha qasjet.

Kjo praktikë u kritikua shumë nga proteksionistët e të dhënave në Evropë, sepse përdoruesit në të vërtetë duhet të kërkojnë leje nga çdo kontakt individual para se të dhënat personale të transferohen në servera në SHBA. 

(Kosova Sot Online)