FBI krijon aplikacion për të arrestuar kriminelët

  • A.P /
  • 10 qershor 2021 - 15:36
FBI krijon aplikacion për të arrestuar kriminelët

Një aplikacion i projektuar nga FBI ka bërë që agjencitë e zbatimit të ligjit të arrestojnë me qindra kriminelë në të gjithë botën në një operacion tre-vjeçar.

Sipas të dhënave nga këto agjenci që nga viti 2018, Australia, Zelanda e Re dhe FBI kanë përdorur një aplikacion të koduar, ANOM, për të ndjekur krimin e organizuar.

Aplikacioni ANOM ishte një nga shërbimet e mesazheve të popullarizuara në bandat e krimit të organizuar, thonë autoritetet.

Fal këtij projekti janë kryer arrestime të tregtisë së drogës në 18 vende në të gjithë Azinë, Amerikën Veriore dhe Jugore, Evropën dhe Lindjen e Mesme.

(Kosova Sot Online)