Lajm i mirë, Windows 11 do të jetë në dispozicion nga 5 tetori

  • E.K /
  • 02 shtator 2021 - 09:57
Lajm i mirë, Windows 11 do të jetë në dispozicion nga 5 tetori

Pas disa muajsh spekulimesh, data e mbërritjes zyrtare të sistemit të ri operativ Windows 11 të Microsoft -it më në fund dihet.

Windows 11 nga 5 tetori do të jetë në dispozicion si një azhurnim falas për kompjuterët me Windows 10, si dhe për kompjuterët e rinj që dërgohen.

Sidoqoftë, duhet të theksohet se azhurnimi në Windows 11 nuk do të jetë i disponueshëm për të gjithë që nga dita e parë, por disponueshmëria do të jetë graduale. 

Pajisjet kompjuterike më të reja do të jenë një përparësi, dhe “modelet e inteligjencës” do të përdoren për të përcaktuar se kush merr përmirësimin e parë. 

Besueshmëria dhe mosha e pajisjes do të jenë ndër faktorët vendimtarë.

Të gjitha pajisjet që mbështesin Windows 11 do të marrin një azhurnim deri në mesin e vitit 2022, ndërsa përdoruesit e pajisjeve të vjetra do të jenë afër fundit të radhës. 

(Kosova Sot Online)