Makina e re elektrike e BMW-së është 100 përqind e riciklueshme

  • A.P /
  • 07 shtator 2021 - 15:16
Makina e re elektrike e BMW-së është 100 përqind e riciklueshme

Gjigandi gjerman i makinave, BMW ka zbuluar makinën e re elektrike që është bërë tërësisht nga materialet e riciklueshme – përfshirë dhe baterinë.  iVision është një EV kompakt me katër vende i imagjinuar për vitin 2040.

Trupi është i gdhendur nga alumini sekondar dhe, në vend të bojës, metali është i anodizuar me ar, duke i dhënë një shkëlqim të artë dhe duke lejuar projektuesit të shmangin bojën intensive të karbonit. Dritat janë zëvendësuar me ekrane, të cilat bëhen plotësisht të errëta kur makina është e fikur.

Gomat janë pak transparente, me një nuancë të purpurt. Kur makina është e fikur, vetëm logoja dy-dimensionale e BMW-së në sipërfaqen e errët është e dukshme.

(Kosova Sot Online)