Merret vendimi: Të gjithë telefonat do kenë të njëjtin lloj karikuesi, përfshirë dhe iPhone

  • E.K /
  • 25 shtator 2021 - 10:03
Merret vendimi: Të gjithë telefonat do kenë të njëjtin lloj karikuesi, përfshirë dhe iPhone

Komisioni Evropian ka bërë me dije se është duke planifikuar një urdhër për të gjithë prodhuesit e smartphonëve dhe pajisjeve të tjera elektronike. Sipas tyre të gjithë smartphonët do të kenë të njëjtin lloj karikues, përfshirë dhe iPhone.

Ky propozim i KE do të ketë një ndikim më të madh në Apple, e cila vazhdon të përdorë karikuesin e saj Lightning në vend të lidhësit USB-C të miratuar nga shumica e konkurrentëve të saj.

Rregullat synojnë të zvogëlojnë mbeturinat elektronike duke lejuar njerëzit të ripërdorin ngarkuesit dhe kabllot ekzistues kur blejnë pajisje elektronike të reja.

Përveç telefonave, rregullat do të zbatohen për pajisjet e tjera si tableta, kufje, altoparlantë portativ, tastierë për lojëra video dhe kamera.

Prodhuesit gjithashtu do të detyrohen t’i bëjnë standardet e tyre të karikimit të shpejtë, të ndërveprueshëm dhe t’u japin informacion klientëve në lidhje me standardet e karikimit që pajisja e tyre mbështet.

Sipas propozimit, klientët do të jenë në gjendje të blejnë pajisje të reja pa një karikues të përfshirë.

(Kosova Sot Online)