Google po prodhon orën inteligjente “Rohan”, që mund të dalë në treg vitin e ardhshëm

  • E.K /
  • 07 December 2021 - 10:22
Google po prodhon orën inteligjente “Rohan”, që mund të dalë në treg vitin e ardhshëm

Google po punon për një orë inteligjente që planifikon ta lansojë vitin e ardhshëm, pasi gjiganti i kërkimit bën një shtytje të përtërirë në hapësirën e teknologjisë.

Sipas mediave të huaja, pajisja, e cila ka emrin e koduar “Rohan”, do të shfaqë versionin më të fundit të softuerit të orëve inteligjente të Google.

Deri më sot, Google ka zgjedhur të krijojë softuer për orët inteligjente të ndërtuara nga partnerë të tillë si Samsung, por nuk ka bërë një pajisje të vetën.

Një orë inteligjente e markës Google do të përfshinte kompaninë që të “shtyhej kokë më kokë” me Apple, ora e së cilës ka dëshmuar një sukses të jashtëzakonshëm dhe ka pasur kontrollin e tregut të orëve inteligjente.

Ndryshe nga Apple Watch, ora inteligjente e Google është e rrumbullakët dhe supozohet se nuk ka kornizë, sipas interpretimeve të shikuara nga Business Insider dhe punonjësve që e kanë parë atë.

Ashtu si pajisja e Apple, ajo do të ketë “matjet për shëndetin dhe stërvitjet”.

Në formën e saj aktuale, ora do të kërkojë karikim të përditshëm, sipas një dokumenti të parë nga Insider.

Një dokument i hershëm koncept i parë nga Insider përshkruan ambiciet e Google për të ndërtuar një orë që do të ishte e rehatshme për t’u mbajtur për të paktën 90% të popullsisë. 

(Kosova Sot Online)