Si të menaxhoni kohën që kaloni në rrjetet sociale?

  • G.G /
  • 13 June 2022 - 10:40
Si të menaxhoni kohën që kaloni në rrjetet sociale?

Sigurisht rrjetet socile janë bërë pjesë e pandashme e jetës tonë. Mediat sociale janë një mënyrë e thjeshtë për të qëndruar të lidhur me të dashurit tuaj, për t’u përditësuar në fushën tuaj dhe për të vazhduar me të rejat nga markat, të famshmit dhe publikimet e preferuara. Megjithatë, shumë media sociale mund t’ju marrë kohën, t’ju largojë nga të qenit produktiv dhe madje mund t’ju bëjë të pakënaqur. Këtu janë disa mënyra të thjeshta për të kaluar më pak kohë në mediat sociale dhe më shumë kohë duke jetuar jetën tuaj.

Jini të vetëdijshëm se sa kohë po shpenzoni në mediat sociale

Hapi i parë për të bërë çdo ndryshim është identifikimi i pikës së fillimit. Nëse telefoni juaj gjurmon përdorimin e kohës para ekranit, shikoni numrat dhe përcaktoni sasinë e kuptimit të tyre. Për shembull, nëse keni shpenzuar gjithsej dy orë e 30 minuta të hënën e kaluar, a ishte pjesa më e madhe e kësaj nga lëvizja në Instagram gjatë pushimit të drekës ose Snapchatit gjatë gjithë ditës? Çfarë mund t’i kishit shpenzuar ato dy orë e 30 minuta duke bërë në vend të kësaj që do t’ju bënte edhe më të lumtur apo më të përmbushur?
Identifikoni cilat aplikacione po përdorni më shumë, kur dhe pse po i përdorni dhe si ta zëvendësoni atë zakon. Nëse jeni një person i orientuar drejt qëllimeve, mund të vendosni gjithashtu një objektiv për kohën para ekranit ose në rrjetet sociale, bazuar në kohën që dini që po kaloni aktualisht. Për shembull, shkurtimi i dy orëve e 30 minutave në dy orë deri në javën e ardhshme do të jetë një hap shumë më i arritshëm sesa synimi për të ulur kohën e ekranit në 30 minuta). Hapat e vogla janë çelësi për formimin e zakoneve të shëndetshme dhe të dish saktësisht se ku je është çelësi për të nisur hapin.
Bëjini një nder vetes dhe hiqni zërin ose anuloni ndjekjen e të gjithëve në Instagram, përveç disa llogarive që ju sjellin frymëzim, motivim dhe lumturi sa herë që klikoni në burimet ose tregimet e tyre. Jo vetëm që do të ndihmojë për të rritur besimin tuaj, por natyrisht do të shpenzoni më pak kohë në mediat sociale kur keni më pak llogari dhe burime për të klikuar.

Mos e kontrolloni telefonin tuaj para orës 10:00
Shumë prej nesh zgjohen dhe shkojnë menjëherë nëpër Facebook sikur të ishte gazeta e mëngjesit, ndërsa të tjerët qëndrojnë në shtrat më shumë seç duhet, sepse po kapim “Tik Toks” që na kanë kaluar gjatë gjumit. Jo vetëm që kontrollimi i rrjeteve sociale gjëja e parë në mëngjes e nis ditën tuaj me fokus në atë që njerëzit e tjerë po bëjnë në jetën e tyre (në vend që të vendosë tonin për atë që po bëni në jetën tuaj), por mund të jetë një humbje e plotë. të kohës.

Prisni të kontrolloni mediat sociale derisa të filloni ditën tuaj, nëse kjo është një kohë specifike (si ora 10 e mëngjesit) ose 60 minuta pasi të zgjoheni. Ju gjithashtu mund të kufizoni kohën e telefonit në përgjithësi. Mundohuni të mos e kontrolloni telefonin tuaj derisa të keni bërë një filxhan kafe, të bëni një ditar mirënjohjeje dhe të përfundoni rutinën e kujdesit të lëkurës.

Çaktivizo njoftimet

A ju duhet vërtet të merrni një alarm sa herë që ndonjë llogari e rastësishme pëlqen foton tuaj ose Kim Kardashian poston në llogarinë e saj? Njoftimet dhe sinjalizimet kanë për qëllim të tërheqin vëmendjen tuaj nga çdo gjë që po bëni për t’ju bërë të kapni përsëri telefonin tuaj. Jepini telefonit tuaj një pushim dhe çaktivizoni njoftimet e mediave sociale, në mënyrë që të zgjidhni kur dëshironi të kontrolloni mediat sociale, në vend që t’i lejoni mediat sociale t’ju tregojnë se kur. Këshillë bonus: mund të çaktivizoni edhe njoftimet e mesazheve me tekst dhe do të jetë ndjenja më çliruese e jetës suaj, e garantuar.

Asnjë telefon në tavolinë

Provoni të krijoni një hapësirë pa telefon në shtëpinë tuaj duke e mbajtur tryezën tuaj të kuzhinës pa teknologji. Do të sigurojë që të jeni plotësisht të pranishëm gjatë vakteve. Gjithashtu, kur jeni duke ngrënë jashtë me miqtë, përpiquni t’i bëni të gjithë të vendosin telefonat e tyre në qendër të tryezës dhe bëni që personi i parë që rrëmben të tyret të paguajë faturën ose të blejë raundin tjetër të pijeve. Të shpenzosh më pak kohë në rrjetet sociale është vetëm një efekt anësor i lumtur.

(Kosova Sot Online)