Rënie e madhe e aksioneve të Facebook, Zuckerberg del me oferta

  • E.K /
  • 28 October 2022 - 09:14
Rënie e madhe e aksioneve të Facebook, Zuckerberg del me oferta

Mark Zuckerberg ka mbrojtur investimin masiv të Metës në botën e realitetit virtual, të cilin ai e ka quajtur Metaverse, pavarësisht një rënie të mprehtë të aksioneve të kompanisë mëmë Facebook pasi kompania raportoi një tremujor të dytë radhazi të rënies së të ardhurave.

Rezultatet zhgënjyese tremujore të kompanisë zbritën aksionet me 11.5 për qind pas mbylljes së tregtimit. Objektivi gjithashtu postoi një humbje prej 650 miliardë dollarësh në vlerësimin e tregut këtë vit. Investitorët e shtynë Zuckerberg në takim për vendimin e tij për të vënë para në Metaverse dhe një analist e pyeti se si e justifikonte shpenzimin.

“Unë mendoj se do të jetë thelbësisht e rëndësishme për të ardhmen. Unë e kuptoj që shumë njerëz mund të mos pajtohen me këtë investim. Por mendoj se është një gjë e rëndësishme dhe mendoj se do të ishte gabim të mos investosh në këtë për të ardhmen”, tha Zuckerberg, duke shtuar se është “e një rëndësie jetike për të ardhmen e biznesit dhe disa prej punës më historike që ata bëjnë”.

“E vlerësoj durimin dhe mendoj se ata që janë të durueshëm dhe investojnë me ne do të shpërblehen. Shiko, shumë gjëra po ndodhin në biznes dhe në botë tani. Kështu që është e vështirë të kesh një përgjigje të thjeshtë – do të bëjmë një gjë dhe kjo do të zgjidhë gjithçka. Unë e vlerësoj durimin dhe mendoj se ata që janë të durueshëm dhe investoni me ne do të shpërblehet”, tha shefi i Metës.

“Njerëzit do ta shohin këtë dhe do të flasin për të pas dekadash”, shtoi ai.

Meta po lufton me një ngadalësim në rritje të shpenzimeve për reklama pasi kompanitë ulin kostot, si dhe konkurrencën në rritje në formën e TikTok dhe cilësimeve të reja strikte të privatësisë së Apple.

Të ardhurat e Metës në tremujorin e tretë ranë në 27.71 miliardë dollarë, katër për qind më pak nga një vit më parë, por duke mposhtur pak pritjet e analistëve.

(Kosova Sot Online)