iPhone ka tastierë të fshehur që ju lejon të shkruani më shpejt

  • A.P /
  • 10 November 2022 - 15:03
iPhone ka tastierë të fshehur që ju lejon të shkruani më shpejt

Shumë do të habiten kur mësojnë se kanë shkruar në iPhone-et e tyre në një mënyrë që është potencialisht shumë më e ngadaltë dhe më pak e rehatshme sesa mund të ishte, pasi nuk kishin asnjë ide për një tastierë tjetër të fshehur. Opsioni i tastierës Dvorak, i cili u prezantua në iPhone për herë të parë me përditësimin më të fundit të iOS 16, mund të kërkojë pak për t'u mësuar, por mund të ia vlen të shkohet pas pak praktikë.

 

E patentuar në 1936 nga psikologu arsimor August Dvorak, faqosja synohet të jetë një alternativë ndaj paraqitjes së tastierës QWERTY, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, kështu që shumë prej nesh janë mësuar. Ata që janë në favor të saj pëlqejnë mënyrën se si zvogëlon lëvizjen e gishtit duke vendosur të gjitha zanoret në rreshtin qendror në anën e majtë të tastierës, ndërsa bashkëtingëlloret e zakonshme si R, S, T, N dhe L vendosen në anën e djathtë.

(Kosova Sot Online)