iPhone 14s tani mund të dërgojë SOS përmes satelitit

  • A.P /
  • 16 November 2022 - 15:00
iPhone 14s tani mund të dërgojë SOS përmes satelitit

Jeni në një ecje në fillim të dimrit me miqtë, duke ndjekur një rrugë të parregullt "të moderuar" që gjetët në aplikacionin AllTrails. Ka një pluhur dëbore në tokë, aq sa për t'ju hedhur poshtë, dhe grupi juaj përfundon i humbur. Po bëhet vonë, nuk jeni të mbushur për një natë dhe nuk ka pritje celulare në telefonat e askujt.

Nëse një person në ekuipazhin tuaj ka një iPhone 14, ka një mënyrë të re për të thirrur për ndihmë kur jeni jashtë rrjetit. Duke filluar nga e marta, një veçori e quajtur Emergjenca SOS nëpërmjet satelitit do t'i lejojë përdoruesit në vështirësi të dërgojnë vendndodhjen e tyre - plus mesazhe të shkurtra shpjeguese - te reaguesit e urgjencës.

 

Duke shtuar SOS satelitore në telefonat e saj më të rinj, Apple po merr atë që ishte një veçori e veçantë e sigurisë dhe ua ofron atë miliona pronarëve të iPhone 14, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Ata mund ta përdorin atë për të arritur shërbimet e urgjencës në çdo gjë, nga fatkeqësitë natyrore dhe aventurat në shkretëtirë deri te incidentet më të vogla që ndodhin të jenë shumë larg nga kullat e celularit. Ai ka potencialin për të shpëtuar jetë, por gjithashtu u jep njerëzve fuqi që reaguesit e urgjencës shpresojnë ta përdorin me kujdes.

(Kosova Sot Online)