Facebook dënohet me 4 milionë euro gjobë

  • A.P /
  • 26 January 2023 - 18:37
Facebook dënohet me 4 milionë euro gjobë

Meta Inc. do të duhet të paguajë gjobën prej 4 milionë eurosh të vendosur në Facebook nga Autoriteti i Mbrojtjes së të Dhënave Personale të Republikës së San Marinos në vitin 2019 për shpërndarjen, të cilësuar si të paligjshme, të të dhënave personale të rreth 12,700 qytetarëve të San Marinos.

ANSA raporton se Kompania e Mark Zuckerberg kishte apeluar në Gjykatë dhe më pas në Gjykatën e Apelit të San Marinos duke besuar në anulimin e dispozitës së Garantuesit të Privatësisë “Titan”,transmeton gazeta “Kosova Sot Online”.

“Nëse gjoba prej 4 milionë euro e vendosur nga San Marino (që sigurisht nuk shqetëson buxhetin e Facebook-ut) zbatohet proporcionalisht në shtetet e tjera, shuma totale e gjobës për totalin prej 533 milionë eurove të prekura arrin aritmetikisht në 166 miliardë euro,”-tha Umberto Rapetto, presidenti i Garantuesit të Privatësisë së Republikës së vogël, që ka pak më shumë se 33.000 banorë.


(Kosova Sot Online)