Ja mënyra si të kurseni karburant në veturën tuaj

  • A.P /
  • 23 March 2023 - 14:42
Ja mënyra si të kurseni karburant në veturën tuaj

Ndryshoni këtë shprehi dhe do të kurseni para.

“A është frenimi me motor vërtet i keq për veturën, ndërkaq frenimi me këmbë i mirë?” – kjo është pyetja të cilën e bëjnë shumica e shoferëve, ndërkaq tani më në fund kemi përgjigjen.

Për dallim nga frenimi me këmbë, frenimi me motor nënkupton heqjen e këmbës nga papuçja e gazit dhe vënia e motorit në marshin më të ulët.

 

Në këtë mënyrë vjen deri te mbyllja e ventileve, krijimi i vakuumit në motor dhe ngadalësimi i veturës.

Shumica e shoferëve theksojnë që ky frenim me motor ndikon keq në veturë, mirëpo, e vërteta është krejtësisht ndryshe.

Është shumë efikase të përdoret kjo metodë e frenimit, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, sepse kur këmba nuk është në papuçen e gazit, vetura përdor më pak karburant.

Edhe pse kjo ndoshta ju duket kursim i parëndësishëm, gjatë udhëtimeve të gjata sasia e ruajtjes së karburantit mund të jetë e rëndësishme.

Gjithashtu, me rastin e frenimit me motor, frenat në veturë përdoren më pak se zakonisht – dhe prandaj jetëgjatësia u është më e madhe.

(Kosova Sot Online)