Apple nënshkruan një tjetër marrëveshje licence shumëvjeçare 5G me Nokia

  • S.A /
  • 03 July 2023 - 11:53
Apple nënshkruan një tjetër marrëveshje licence shumëvjeçare 5G me Nokia

Apple dhe Nokia kanë nënshkruar një marrëveshje afatgjatë që do t’i japë Apple qasje në shpikjet e patentuara të Nokia në 5G dhe teknologji të tjera, transmeton "Kosova Sot Online ".

Dy kompanitë kishin një marrëveshje paraprake licencimi që ishte caktuar të skadonte në fund të vitit 2023 dhe marrëveshja e re do të zëvendësojë atë që po përfundon.

Nokia dhe Apple nuk kanë shpallur kushtet e marrëveshjes, por Nokia do të marrë pagesa nga Apple.

Në vitin 2017, Apple dhe Nokia krijuan një marrëveshje të re për licencimin e patentave pas një mosmarrëveshjeje të ashpër ligjore dhe ajo marrëveshje e vitit 2017 ishte caktuar të skadonte në vitin 2023.

Të ardhurat që lidhen me marrëveshjen e fundit të Nokia-s dhe Apple do të pasqyrohen në fitimet e Nokia-s për tremujorin e parë 2024.

(Kosova Sot Online )