YouTube do të ndalojë rekomandimin e përsëritur të videove

  • A.P /
  • 13 November 2023 - 14:58
YouTube do të ndalojë rekomandimin e përsëritur të videove

YouTube po zbaton masa të reja mbrojtëse që mund të ndihmojnë në parandalimin e materialeve të papërshtatshme për përdoruesit adoleshentë.

Platforma planifikon të kufizojë rekomandimet e përsëritura të përmbajtjes për video në tema të caktuara, duke përfshirë përmbajtjen që idealizon pesha të caktuara trupore, tha James Beser, drejtor i menaxhimit të produkteve për YouTube Kids dhe Youth, në një postim në blog të enjten.

 

Ky ndryshim doli nga puna me bordin këshillimor të YouTube-it të ekspertëve të shëndetit të të rinjve të palëve të treta dhe realizimit se disa kategori të përmbajtjes “mund të jenë të padëmshme si një video e vetme, por mund të jenë problematike për disa adoleshentë nëse shikohen në mënyrë të përsëritur”, tha Beser.

Ndryshimi në sistemin e rekomandimeve të YouTube për përdoruesit adoleshentë vjen si pjesë e një përditësimi më të gjerë të përpjekjeve të platformës për sigurinë e të rinjve, i cili gjithashtu përfshin spikatjen e kujtimeve për “pushime” dhe informacionit rreth burimeve të krizës.

Platformat e mediave sociale janë përballur me një kontroll të shtuar për efektet e tyre në shëndetin mendor të përdoruesve, veçanërisht të rinjve. Në vitin 2021, ligjvënësit amerikanë kritikuan Instagram-in dhe YouTube-in për promovimin e llogarive që paraqesin përmbajtje për humbje peshe ekstreme dhe dietë për përdoruesit e rinj. Në fillim të këtij viti, YouTube bëri ndryshime në politikat e tij për përmbajtjen e çrregullimeve të të ngrënit, duke shtuar ndalime për disa lloje videosh mbi këtë temë dhe duke kufizuar të tjerat që të shihen vetëm nga përdoruesit e rritur.

YouTube vitet e fundit ka përditësuar gjithashtu se si trajton dezinformatat rreth çështjeve mjekësore si vaksinat dhe aborti.

YouTube tha se kufijtë e rekomandimeve do të hyjnë në fuqi në Shtetet e Bashkuara të mërkurën, me shtimin e vendeve të tjera vitin e ardhshëm.

Përkujtuesit “pushoni” dhe “koha e gjumit” të YouTube, të cilat u prezantuan në vitin 2018 dhe tashmë janë aktivizuar si parazgjedhje për përdoruesit adoleshentë, tani do të shfaqen si “mbulim i tërë ekranit” si në YouTube Shorts ashtu edhe në video me formë të gjatë. Përkujtuesit do të vendosen të shfaqen çdo orë si parazgjedhje për përdoruesit adoleshentë, megjithëse prindërit mund të përditësojnë shpeshtësinë e tyre.

(Kosova Sot Online)