Apple mund të shesë sërish orët e famshme

  • E.K /
  • 29 December 2023 - 08:54
Apple mund të shesë sërish orët e famshme

ITC është në lëvizje, pas së cilës do të dihet se në çfarë pozicioni do të jetë Apple.

Një gjykatë federale e apelit i ka dhënë Apple lejen për të vazhduar importimin e orëve inteligjente Apple Watch Series 9 dhe Apple Watch Ultra 2.

Vendimi i gjykatës vjen një ditë pasi Apple paraqiti një apel kundër një vendimi të ITC (Komisioni Ndërkombëtar i Tregtisë) që ndalonte importin e të dy modeleve të Apple Watch, të cilat janë në qendër të një mosmarrëveshjeje për patentën.

Vendimi i asaj gjykate është i përkohshëm dhe ITC ka afat deri më 10 janar për t’iu përgjigjur lëvizjeve të Apple. Kjo do të thotë që Apple mund të vazhdojë të shesë Apple Watch në faqen e saj të internetit dhe në dyqanet e Apple në SHBA, pasi kompania ndaloi shkurtimisht këtë javën e kaluar.

ITC vendosi që Apple shkeli dy patenta që i përkisnin Masimo. Të dyja patentat lidhen me sensorët e oksigjenit në gjak, të cilët Apple i ka përdorur në shumicën e modeleve të orës së saj që nga viti 2020.

Edhe presidenti amerikan, Joe Biden nuk vuri veton ndaj vendimit të ITC, që nënkuptonte fillimin e ndalimit të importit të orëve, i cili hyri në fuqi javën e kaluar.

Në apelin e saj të martën, Apple argumentoi se kompania do të pësonte dëm të pariparueshëm nëse ndalimi vazhdonte.

Apple aktualisht po eksploron mundësinë e ridizajnimit të sensorit të oksigjenit të gjakut në orët e saj, pasi si ITC ashtu edhe Massimo ranë dakord që vetëm një patch softuerësh ishte i pamjaftueshëm për të zgjidhur mosmarrëveshjen e patentave.

(Kosova Sot Online)