8 problemet psikologjike nga të cilat mund të vuaj partneri juaj, nëse ju kontrollon telefonin

  • 22 tetor 2019 - 11:13
8 problemet psikologjike nga të cilat mund të vuaj partneri juaj, nëse ju kontrollon telefonin

Kontrollimi i telefonit të partnerit mund të jetë vërtet joshës, veçanërisht nëse dini që ata kurrë nuk do ta mësojnë këtë veprim të vogël keqbërës nga ana juaj.

Në fakt, studimet tregojnë se 34% e grave dhe 62% e burrave bien herë pas here në telefonin e partnerit të tyre dhe arsyeja për këtë nuk është vetëm xhelozia. Rezulton të ketë disa motive psikologjike më të thella që mund të shtyjnë gjysmën tuaj më të mirë në kontrollimin e mesazheve dhe të dhënave të tjera personale në telefonin tuaj.

8 arsye pse partneri juaj mund të kontrollojë telefonin tuaj dhe çfarë do të thotë për marrëdhënien tuaj.

Partneri juaj ka vetëvlerësim të ulët.

Edhe pse një zhbirues mund të mendojë se është personi tjetër që ata nuk besojnë, në të vërtetë është e kundërta. Në shumicën e rasteve, kur dikush kontrollon mesazhet e partnerit, ata shqetësohen se nuk janë të mjaftueshëm dhe ndjejnë nevojën për të kërkuar vlefshmëri. Edhe në një marrëdhënie të qëndrueshme, afatgjatë, këta njerëz besojnë se partneri i tyre meriton dikë më të mirë dhe rrjedhimisht, mund të tërhiqet lehtësisht nga një person tjetër.

Partneri juaj nuk është i kënaqur nga marrëdhënia.

Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy partnerët i besojnë njëri-tjetrit pa kushte dhe respektojnë të drejtat e njëri-tjetrit për intimitetin, hapësirën personale dhe një jetë që zgjat gjatë kohës që kalojnë së bashku. Por nëse njëri prej tyre ndjen një kërkesë të fortë për të hequr dorë, kjo mund të jetë arsyeja për të vënë në dyshim seriozisht marrëdhënien.

Partneri juaj mund të jetë duke menduar t’iu mashtrojë.

Një kuriozitet jo i shëndetshëm ndaj jetës suaj personale mund të jetë një shenjë paralajmëruese për ju, pasi mund të jetë një projeksion i mendimeve të thella të partnerit tuaj. Me fjalë të tjera, nëse një person dyshon se diçka e papërshtatshme do të ndodhë ose po ndodh, ky person mund të jetë ai që në të vërtetë po bën këto veprime të papërshtatshme.

Partneri juaj ka probleme me besimin.

Besimi është themeli i një marrëdhënieje të shëndetshme. Lehtësia se si i besoni dikujt ndikohet shumë nga përvojat tuaja të së kaluarës. Kështu që nëse partneri juaj mendon se ju po gënjeni, ka shumë të ngjarë që ata të jenë gënjyer ose mashtruar në të kaluarën. Pas një përvoje kaq të keqe, një person zakonisht bëhet i mbindjeshëm dhe çdo gjest apo fjalë e pafajshme e thënë nga ju mund të ngrejë alarmin në mendjen e tyre.

Partneri juaj nuk është në gjendje të vendosë kufij të shëndetshëm.

Në çdo marrëdhënie duhet të ketë kufij dhe shkelja e tyre nuk është kurrë gjë e mirë, partneri juaj duhet ta kuptojë këtë. Kështu që nëse e keni të qartë që respektoni hapësirën tuaj personale dhe nuk do lejoni askënd ta pushtojë atë, partneri juaj duhet të pranojë nevojën tuaj për intimitet, edhe nëse është më e madhe se ajo e tyre. Pamundësia për të mbajtur ato kufij duke kontrolluar vazhdimisht telefonin tuaj mund të jetë shenja e parë që do të ndjeheni të pakëndshme me këtë person në të ardhmen.

Partneri juaj ka frikë të flasë hapur.

Nëse keni vërejtur që gjysma juaj më e mirë është në hije dhe ka filluar të kontrollojë telefonin tuaj në vend që t’ju shpreh ndjenjat e tyre hapur dhe me ndershmëri për ju, kjo mund të jetë një shenjë se ata në të vërtetë po fshehin diçka.

Partneri juaj ka nevojë për vëmendje.

Uluni dhe përpiquni të mbani mend sa shpesh keni biseduar me partnerin tuaj gjatë muajit të fundit. A keni komunikuar siç bëni zakonisht apo ka pasur një rënie të konsiderueshme në sasinë e kohës që keni kaluar së bashku? Nëse nuk keni pasur një bisedë të mirë për një kohë të gjatë, ju thjesht keni gjetur arsyen e sjelljes së çuditshme të partnerit tuaj.

Partneri juaj nuk është i gatshëm për një lidhje serioze.

Nëse partneri juaj preferon të kontrollojë telefonin tuaj pas shpinës, në vend që të flas me ju, kjo mund të jetë një shenjë që ata thjesht nuk janë aq të pjekur sa të jenë në një lidhje. Ata mund ta shpjegojnë sjelljen e tyre në këtë mënyrë – ata thjesht duan të dinë kush ju ka telefonuar dhe kjo është e gjitha, nuk ka xhelozi. Por, në vend që të veprojnë fshehurazi, ata thjesht mund t’ju pyesnin direkt për këtë. Nëse një person nuk mund t’ju bëjë një pyetje kaq të thjeshtë, imagjinoni se si do të ndjehet kur duhet të flisni për tema më serioze.

(Kosova Sot Online)