“Prostitucioni është i ligjshëm, jemi të uritur”- Punonjësja e s*ksit letër të hapur kryeministrit

  • 14 maj 2020 - 14:38
“Prostitucioni është i ligjshëm, jemi të uritur”- Punonjësja e s*ksit letër të hapur kryeministrit

Anna Kouroupou, një punëtore seksi i ka shkruar një letër të hapur kryeministrit grek, Kyriakos Mitsotakis, ku citon, ndër të tjera, problemin me të cilin përballen punonjësit e seksit për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Kouroupou, e cila ka rreth 40 vjet që punon në këtë sektor është gjithashtu përgjegjëse për agjencinë e fuqizimit të punonjësve të seksit “Umbrella Athina”.

Ajo i ka bërë thirrje kryeministrit grek që të japë ndihma ashtu siç jep për shtetasit e thjerë, duke theksuar se prostitucioni në greqi është i ligjshëm. Kouroupout otë se brenda pak ditësh ajo dhe kolegët e  saj do të jenë të uritur dhe nëse do të rikthehen në pune do te thyejne distancen sociale.

Letra e saj në detaje:

Kryeministër, emri im është Anna Kouroupou, unë jam një grua trans dhe kam jetuar për rreth 40 vjet rresht, si një punëtore seksi.

Mund të jeni duke pyetur “naivisht”  pse zgjodha këtë profesion.

Më vjen keq. Jam e lodhur duke jua treguar për kaq shumë vjet. Nuk ka kuptim. Nuk ka rëndësi. Pyetja do të jetë tipike, si dhe gjithçka që përfaqësoni.

Jam lodhur, po e përsëris, për t’ju ëshpjeguar të dukshmen! Nuk jam më i interesuar t’ju bind për asgjë.

Kryeministër, ajo që kam marrë në kaq shumë dekada nga qeveritë përkatëse dhe kryesisht nga institucioni juaj dhe nga ju është mospërfillje, shtypje, shpifje me të njëjtat “pretendime të një bodybuilder”, poshtërim, poshtërim dhe një mohim i dhunshëm i asaj që unë kam të drejtë si qytetar i këtij vendi.

Kjo është arsyeja pse po ju shkruaj, nuk po përpiqem më, nuk mund të qëndroj të shpjegoj se çfarë jam dhe veçanërisht pse jam.

Mitsotakis, tiparet që unë rrëmbeva nga prindërit e mi, dy njerëz të mrekullueshëm që rritën 4 fëmijë, nuk më lejuan të “devijoja” nga rruga ime, si qenie njerëzore, si qytetar i një vendi demokratik, se pata fatkeqësinë të lindja dhe u rrita në të.

Me pak fjalë, nuk i detyrohem asgjë “shtëpisë” tuaj. Unë nuk i detyrohem asgjë shtetit tuaj. Dhe çdo borxh të vonuar ia dhashë në tërësi, siç i detyrohesha dhe me interes. Në dallim nga ju. Ju më keni borxh.

Shumë, por shumë para, që më detyruan të paguaj për të shlyer dënimin aktual me burg për një krim, që se kisha kryer.

Mitsotakis, në krizën e fundit shëndetësore që goditi gjithçka në planet dhe mbërriti te dera jonë, unë isha edhe një herë një qytetar model, duke bërë pikërisht atë që kërkove, vullnetarisht ose institucionalisht, përmes Z. Tsiodras.

Unë iu binda, siç bënë, disa njerëz që dinë më shumë se unë.

Përjashtimet e vetme janë koha kur dola me ekipin e Projektit të Punës ‘Zëri i Pozitivëve’, duke ofruar çfarëdo ndihme që mendoja se mund t’u ofroja njerëzve më të prekur se unë. E megjithatë ato ekzistojnë.

Po zoti Mitsotakis. Unë u bëra përsëri një dele.

Ndërsa ju vetë nuk respektuat as veten, votuesit, fëmijët tuaj dhe bënë të kundërtën me festa dhe pllaka mermeri nderi, pa ndonjë masë sigurie.

Kryeministër, jam shumë i zemëruar.

Mitsotakis, unë jam i dëshpëruar.

Për 40 vjet – po e përsëris – kam qenë i përzemërt në detyrimet e mia ndaj jush. Per te gjithe ju.

Nuk mund te punoj, ju nuk më lini dhe ju bëni mirë.

Në këtë punë të veçantë – në mënyrë të veçantë ju e dini – që masa e distancës bie menjëherë!

POR unë nuk kam të drejtë për një euro të vetme, si ndihmë, kompensim? Jepni çfarëdo emri që dëshironi – edhe pse prostitucioni, siç shprehet ligji, është i ligjshëm në vendin tonë dhe me truket tuaja për kaq shumë dekada është bërë i paligjshëm.

Kryeministër, brenda pak ditësh do të jem e uritur. Llogaritë vazhdojnë të vijnë “si normale “. Kolegët e mi tashmë janë të uritur. Ju jeni indiferentë dhe provokues. Në mënyrë demonstrative, do të theksoja.

Kryeministër … Jam e lodhur.

(Kosova Sot Online)