S*ksi, por jo të besueshëm! Ja pse gratë duhet të kenë kujdes nga burrat me zë të thellë

  • 08 tetor 2020 - 09:58
S*ksi, por jo të besueshëm! Ja pse gratë duhet të kenë kujdes nga burrat me zë të thellë

Ekziston një lloj paragjykimi se burrat me zë të thellë tradhtojnë më shumë. Në fakt ky nuk është thjesht një stereotip, sepse është diçka e vërtetuar shkencërisht.

Një studim i mbajtur nga Universiteti SouthWest në Kinë mblodhi disa meshkuj heteroseksual, që nuk pinin duhan dhe ju kërkuan të lexonin disa fjalë. Këto fjalë më vonë u analizuan nga frekuenca dhe ritmi.

Më pas atyre ju kërkua që të plotësonin një test psikologjik për të zgjedhur veprimet e tyre. dhe gjejeni çfarë? Meshkujt me zë të thellë përfshiheshin më pak në lidhjet romantike dhe për këtë arsye janë më të predispozuar për të tradhtuar.

Kjo gjë ka të bëjë me nivelet e testosteronit. Meshkujt me zë të hollë kanë më pak testosteron se meshkujt me zë të thellë. Studiuesit nuk dhanë emra konkret si shembuj, por disa burra të famshëm dhe me zë të thellë, si Brad Pitt, Arnold Schwarzenger etj kanë dëshmuar se kjo është e vërtetë me disa lidhje të bëra publike njëra pas tjetrës.

(Kosova Sot Online)