Para se të dashurohesh me dikë duhet ta lexosh patjetër këtë

  • E.K /
  • 09 tetor 2020 - 11:04
Para se të dashurohesh me dikë duhet ta lexosh patjetër këtë

Kurrë mos u kënaqni me asgjë më pak se sa meritoni. Ju keni kaluar një rrugë të gjatë për të qenë aty ku jeni tani. Ju keni ndier dhimbje aq shumë sa që nuk keni më lot.

Kurrë mos lejoni që dikush të marrë më të mirën nga ju, mos i jepni fuqi askujt përtej dobësive tuaja.

Kuptoni thellësinë e zemrës suaj dhe pranoni gabimet tuaja për të parë bukurinë prapa plagëve tuaja.

Kurrë mos lejoni që ai t’ju marrë pa luftë.

Ju keni ndërtuar mure rreth jush nga fragmente të zemrës tuaj të thyer, dhe ato janë aq të mëdha sa dashuria juaj e re për veten tuaj.

Mos lejoni që dikush të shkatërrojë këto mure derisa të vendosë të qëndrojë përgjithmonë.

Mos lejoni që dikush të hyjë në zemrën tuaj, nëse zemra e tij nuk është aq e gatshme sa e jotja.

Asnjëherë mos humbni gjumin për shkak të dikujt që ju kujton vetëm pas mesnatës, kur ai është i mërzitur ose i vetmuar. Ti nuk e meriton këtë dashuri.

Mos e humbni kohën me dikë që nuk ka kohë për ju, sepse ai ka nevojë për ju vetëm kur ai dëshiron ta mbushë boshllëkun në zemrën e tij.

Mos kërkoni kurrë vëmendjen e dikujt, sepse meriton më shumë.

Mos qaj për dikë që nuk e vë re edhe ndryshimin në mënyrën se si buzëqeshni.

Mos e humbni energjinë në marrëdhënie të paqëndrueshme me “Përshëndetje” të papritura dhe “përshëndetje” të papërshkrueshme.

Asnjëherë mos dyshoni në aftësinë tuaj për të dashur, sepse e dini se çfarë do të thotë të dëshirosh dëshpërimisht dashurinë, sepse zemra jote është thyer.

Asnjëherë mos dysho tek vetja, sepse ju jeni mjaft të mirë për të dashur dhe për t’u dashuruar.

Mos u mashtroni, sepse tashmë e keni paguar një herë.

Asnjëherë mos u kënaqni me “pothuajse një marrëdhënie”.

Mos e nënvlerësoni veten dhe aftësinë tuaj për të dashur, sepse ju jeni përgjegjës për veten tuaj për lumturinë tuaj.

(Kosova Sot Online)