Tetë shenja që ju tregojnë se jeni gati të dashuroni përsëri pas një ndarjeje të dhimbshme

  • G.G /
  • 18 nëntor 2020 - 10:18
Tetë shenja që ju tregojnë se jeni gati të dashuroni përsëri pas një ndarjeje të dhimbshme

Shumica e njerëzve priren të besojnë se marrëdhëniet e reja mund t’i shërojnë nga një ndarje e dhimbshme ose nga vetmia.

Sidoqoftë, psikologët janë të sigurt se duhet të kemi një qasje të arsyeshme për të filluar diçka me një partner të ri dhe ta bëjmë këtë vetëm pasi të kalojë koha, pra kur të sigurohemi se jemi gati për një kapitull të ri.

“Bright Side” zbuloi se cilat shenja mund t’ju ndihmojnë të kuptoni se koha për dikë të ri dhe të veçantë në jetën tuaj më në fund ka ardhur.

E kaluara nuk shkakton emocione negative.

Frika që kishe kur takove ish-in tënd është zhdukur. Zemërimi që kishe ndaj tij është zhdukur prej kohësh. Ke filluar ta shohësh të kaluarën me ngrohtësi dhe mirënjohje, sepse të ka dhënë shumë të mira.

Të gjitha këto shenja tregojnë që keni lëvizur përpara dhe keni ndaluar përsëritjen e emocioneve të së kaluarës. Në vend të kësaj keni filluar të përqendroheni në të ardhmen tuaj dhe të ndërtoni marrëdhënie të reja.

Nuk keni frikë nga vetmia.

Sado paradoksale të duket, ju nuk jeni kurrë aq të gatshëm për marrëdhënie të reja sa jeni në momentin kur nuk mendoni fare për to. E gjitha ndodh sepse në këtë moment nuk ndiheni të trishtuar që jeni beqarë, nuk uleni në shtëpi duke pritur dashurinë dhe nuk kontrolloni vazhdimisht telefonin për mesazhe të reja herë pas here. Në vend të kësaj, ju po e plotësoni jetën me diçka që është me të vërtetë interesante.

Keni interesat dhe miqtë tuaj.

Kur jemi në një lidhje, në mënyrë të pavetëdijshme fillojmë të përvetësojmë interesat e partnerit. Pas ndarjes, këto interesa qëndrojnë ende me ne.

Keni miqtë tuaj me të cilët komunikoni dhe jo sepse jeni të detyruar ta bëni, por sepse vërtet dëshironi ta bëni. Jeni gati për një marrëdhënie të re nëse jeta juaj nuk përqendrohet më vetëm në një person.

Jo vetëm që jeni gati të merrni dashuri, por jeni gati ta edhe dhuroni atë.

Kur nuk jeni në një marrëdhënie, keni mundësinë të grumbulloni kaq shumë ngrohtësi sa mund të ngrohni gjysmën e botës me rezervat tuaja. Në momentin që filloni të kuptoni se keni nevojë për një përqafim dhe për mbështetjen tek një person tjetër, ndërkohë që jeni të gatshëm t’i ofroni edhe ju këto, atëherë jeni gati për një marrëdhënie të re.

Ju keni një reagim të qetë kur shihni marrëdhëniet e njerëzve të tjerë.

Ju jeni në gjendje të shikoni histori dashurie përsëri pa qarë dhe jeni vërtet të lumtur nëse miqtë tuaj martohen ose rrëfejnë ndjenjat e tyre të thella për njëri-tjetrin. Ju nuk jeni xheloz për miqtë dhe për ata që kanë gjetur lumturinë para jush, sepse e dini që një ditë do të ndodhë edhe me ju.

Dëshironi të shkoni në takime.

Mendimi që do të duhet të flasësh edhe njëherë për veten tënde dhe se do të duhet të mësosh për një person tjetër nga e para nuk të shqetëson më. Në vend të kësaj, e gjithë kjo ngjall interes tek ju.

Aftësia për të thënë “Jo”.

Me gjithë kohën që keni kaluar vetëm, ju keni mësuar të vizatoni saktë kufijtë dhe tani e dini me siguri se cilat tipare në një partner do të përputhen me tuajat. Ju mund t’i thoni lehtësisht “Jo” çdo personi nëse shihni se marrëdhëniet me ta nuk do të sjellin ndonjë gjë të mirë.

Për të mos harruar diçka, rekomandohet të bëni një  listë të cilësive që dëshironi të shihni tek partneri juaj i ardhshëm.

Gatishmëria për kompromise.

Kufijtë tuaj mund të jenë të rreptë, por në të njëjtën kohë gjithashtu kuptoni se mund të ketë diçka që partneri juaj i ardhshëm nuk do të pëlqejë tek ju. Ju jeni gati për diskutime dhe jeni në gjendje të bëni kompromise.

(Kosova Sot Online)