Kriza në çift para Krishtlindjeve? Tre truke për ta shmangur atë

  • E.K /
  • 12 December 2020 - 09:41
Kriza në çift para Krishtlindjeve? Tre truke për ta shmangur atë

Ja se si ta shmangni krizën në çift gjatë festave

Me ardhjen e sezonit të festave, dihet që duhen bërë dhurata, duhet të organizoheni me të afërmit, gjë që bëjnë që tensioni të rritet. Pra, pikërisht në periudhën kur të gjithë ëndërrojnë të relaksohen dhe të jenë të lumtur, ne përfundojmë duke u grindur.

Për fat të mirë, ekzistojnë strategji të vogla që mund të zbatohen për të shmangur të gjitha këto dhe disa prej tyre, në këtë vit të veçantë, do të jenë më të dobishme se kurrë. Pra, le të zbulojmë se si të shmangim krizën në çift gjatë festave.

Ja se si ta shmangni krizën në çift gjatë festave

Qëndrimi së bashku në kohë krize përfshin një sërë vështirësish, vendimesh për të marrë dhe tensione që shpesh janë të vështira për tu shmangur. Problemet në këtë vit të veçantë ka të ngjarë të bëhen veçanërisht të vështira për t’u trajtuar. Nëse deri vitin e kaluar ekzistonte problemi se si të festojmë Krishtlindjen dhe me cilët të afërm, këtë vit aksionet janë në të vërtetë shumë më të larta dhe parashikojnë një organizim të përpiktë dhe të mbrojtur nga ligji.

Një situatë që mund të jetë e vështirë për tu trajtuar, por që me pak përpjekje do të jetë e mundur të bëhet e menaxhueshme, duke arritur kështu një festë harmonike. Prandaj, le të shohim se cilat janë hapat që duhen ndërmarrë për ta jetuar mirë marrëdhënien edhe gjatë festave.

Dialogu. Zgjedhja e parë që duhet bërë për të jetuar në harmoni është të flasim së bashku dhe të dialogojmë për të gjitha kohërat që mund të jenë të vështira për momentin. Nga të afërmit e largët deri te mënyra e kalimit të ditëve të kremtimit, mendimet e shprehura ndihmojnë për të lehtësuar mendjen dhe për të gjetur më lehtë zgjidhje. Çifti është një ekip i vogël që nëse bashkohet mund të bëjë shumë. Dhe vetëm duke u përballur me dëshirën për të bashkëpunuar mund të arrihet diçka e mirë. Këtë vit, pra, në vend të diskutimeve të nxehta, është më mirë të bëjmë një hap prapa dhe të përpiqemi të marrim çdo vendim dashurie.

Takohuni në gjysmë të rrugës. Padyshim, të dy anët e një çifti janë njerëz të ndryshëm dhe me nevoja që shpesh shkojnë në drejtime të kundërta. Kjo përfshin nevojën për të qenë në gjysmë të rrugës dhe për të kuptuar se sa i rëndësishëm është secili aspekt për tjetrin. Nëse e doni njëri-tjetrin, qëllimi i përbashkët duhet të jetë njohja e gjysmës suaj të lumtur. Askush nuk thotë se është e thjeshtë, por qasja ndaj vendimeve të ndryshme që duhet të merren në këtë mënyrë është pa dyshim më e lehtë se lufta.

Mendoni për mirëqenien e çiftit. Shpesh dikush merret me të afërmit dhe miqtë, duke harruar se, së pari është çift. Le ta pranojmë, duhet të jetë përparësia jonë. Para se të merreni me të tjerët, përpiquni të pyesni veten se çfarë doni si çift dhe të bëni gjithçka për ta arritur atë. Gjetja e kohës vetëm për veten tuaj, si leximi i një libri të mirë së bashku, dhe shmangia e çdo situate që mund të krijojë shqetësime do t’ju ndihmojë t’i perceptoni gjërat ndryshe.

Duke ndjekur këto tre hapa të thjeshtë, të jetuarit e Krishtlindjeve në harmoni do të jetë shumë më e lehtë dhe madje edhe para se ta kuptoni, do të keni gjetur një gjendje shpirtërore në përputhje me festat. Zgjedhja e gjërave për të bërë së bashku si çift në vend të dy individëve të ndryshëm do të jetë themeli i festave tuaja.

Lexo të radhës

Test: Gjëja e parë që shihni në këtë foto tregon shumë për personalitetin tuajMbjellja e dëshirave dhe ëndrrave në jetën e fëmijëve tanëKy vit na mori shumë… përqafime, puthje, njerëz zemre!

FJALË KYÇEÇIFTKRIZAKRISHTLINDJEVE

SHFAQ KOMENTETcomments powered by DisqusTË TJERA NGA LIFE STYLELIFE STYLE12 DHJETOR 2020

Mos gjykoni dhe mos e përcaktoni tjetrin duke u bazuar në atë që imagjinoni

Ndonjëherë ju duhet të ndryshoni pamje, të rikrijoni imazhin, t’i jepni vetes kohë. Ndonjëherë është koha të tregojmë se është e mundur të takoni personazhe të rinj, histori të reja, të jetoni pa shumë...

LIFE STYLE12 DHJETOR 2020

Dhuratat për festat e fundvitit, çfarë zbulojnë për ne

Më thuaj çfarë dhurate bën të të them se cili je: egocentriku, gjeniu, i painteresuari dhe ricikluesi. Kemi përzgjedhur dhjetë profile të personave që dhurojnë, të studiuar nga psikologët dhe ekonomistët. Dalloni ndonjë...

(Kosova Sot Online)