Dashuria është një dialekt dhe jo të gjithë e flasin atë

  • E.K /
  • 23 janar 2021 - 10:05
Dashuria është një dialekt dhe jo të gjithë e flasin atë

Dashuria është një dialekt dhe jo të gjithë e flasin atë. Ose më saktë, jo të gjithë flasin të njëjtën dialekt. Jo të gjithë e kuptojnë dashurinë në të njëjtin mënyrë. Dikush e kupton atë vetëm me veprime. Një tjetër me fjalë që nuk bëhen kurrë vepra. Një tjetër me sakrifica, drama, të qara dhe regji fituese të Oskarit, dhe një tjetër i vesh një fjalë, një “së bashku” dhe ecën me të.

Mos e humbni kohën tuaj duke u përpjekur të mësoni dialektin e dashurisë ndaj askujt. Kërkoni për atë person që nuk do të ketë nevojë për një përkthyes për atë që është dashuria.

Kërkoni për atë person që nuk do të keni nevojë kurrë të analizoni, çfarë do të thotë të jesh së bashku, çfarë do të thotë një përqafim, çfarë do të thotë të kesh duar të thurura së bashku.

Kërkoni për atë person dashuria e të cilit do të jetë dialekti dhe “së bashku” letra e bardhë mbi të cilën do të shkruani historinë tuaj.

Dhe mund t’ju them edhe diçka?

Mos kërko…,  kur të sqarosh brenda vetes se çfarë do të thotë dashuria për ty, do të vijë të të gjejë. Në momentin më të papritur, në ditën më të paditur.

Do të pushtojë dhe atëherë do të kuptoni se si “së bashku” bëhet një çështje e lehtë.

(Kosova Sot Online)