Nëse i bëni këto gjashtë gjëra me partnerin, ju keni një lidhje të fortë si çift

  • G.G /
  • 11 February 2021 - 08:42
Nëse i bëni këto gjashtë gjëra me partnerin, ju keni një lidhje të fortë si çift

Eksperti i marrëdhënieve, Tim Lott, thotë se ekzistojnë tre aspekte të rëndësishme të një çifti të suksesshëm: komunikimi, respekti dhe besimi. Ai e quajti besimin më të vështirin mbi gjithçka, shkruan “Cosmopolitan”.

Por gjithsesi, ju duhet të keni besim dhe shpresë, edhe nëse ka pasur disa gabime në të kaluarën, sepse pa këto nuk ka të ardhme. Këtu janë gjashtë gjëra që ne i kemi evidentuar për t’ju treguar se nëse i bëni shpesh me partnerin, lidhja juaj është më e fortë nga sa e mendoni!

Ju nuk keni frikë të jeni vetëm

Në një raport normal ju nuk jeni të trembur apo të frikësuar se jeni vetëm dhe gjithashtu dëshironi të ndjeheni të qetë dhe në shtëpi. Mund të shëtisni nëpër shtëpi duke folur në telefon me pantallona të shkurtra, të hani portokall në shtrat dhe të mendoni se i dashuri juaj është absolutisht në rregull me këtë.

Ju ndani detaje nga dita tuaj

Ju ktheheni në shtëpi pas një dite të gjatë pune ose pas një takimi me miqtë dhe doni të ndani disa informacione të reja me partnerin tuaj. Ju nuk përpiqeni ta fshihni faktin se një djalë në zyrë ju shqetësoi sot. Kjo ndarje e detajeve zhvillon besim dhe harmoni në marrëdhënien tuaj, sipas studiuesve.

Mund të hapeni për dhimbjet e së kaluarës

Ideja është se nuk mund të ndajmë çdo gjë me një person të cilit nuk i besojmë. Psikologët thonë se, në këto raste, është e rëndësishme të ndani të kaluarën dhe të tashmen, dhe të mos krahasoni partnerin tuaj me askënd.

Ndani një llogari bankare ose e dini PIN-in për kartën e tij/saj

Ndarja e një llogarie bankare mund të jetë një shenjë besimi dhe lumturie sipas çifteve. Ata janë të hapur për të diskutuar çështjet e parave dhe për të gjetur kompromise, gjë që i jep shumë përfitime marrëdhënieve.

Ju nuk e kontrolloni njëri-tjetrin

Çështjet e besimit mund të prishin marrëdhëniet me shpejtësi, veçanërisht nëse bini pre e një sulmi kontrolli dhe filloni t’i shkruani partnerit në çdo orë. Nëse nuk e lejoni që ai të skanojë telefonin tuaj, ai mendon se keni një të dashur të fshehtë dhe kjo tregon se nuk ka besim. Psikologët thonë se është e mundur të rregulloni gjërat kur dikush po ju mbikëqyr, por do të duhet të merrni rreziqe emocionale dhe të mësoni të keni besim.

Ju mund t’i lini lehtësisht hapur pajisjet elektronike

Rrjetet sociale mund të shkaktojnë xhelozi, sipas studimeve. Facebook-u dhe Instagram-i mund të jenë një arsye për grindje dhe madje edhe shpërthime. Por, imagjinoni që po ecni nëpër në shtëpi dhe ai ju kërkon të mbani telefonin e tij dhe mund të shihni WhatsApp-in e tij. Vetëm dikush që nuk ka asgjë për të fshehur mund ta bëjë këtë. Besimi, mbi gjithçka!

(Kosova Sot Online)