Si të shëroheni kur ju thyhet zemra? Këto 3 praktika të thjeshta do t’ju ndihmojnë shumë

  • E.K /
  • 02 March 2021 - 12:12
Si të shëroheni kur ju thyhet zemra? Këto 3 praktika të thjeshta do t’ju ndihmojnë shumë

Është e natyrshme të duash dashuri. Por ndonjëherë, përkundër të gjitha gjërave të mira që po bëni për ta mbajtur atë, dashuria prishet. Si rezultat ju copëtoheni dhe gjithçka përreth jush duket se prishet. Edhe nëse keni një praktikë të rregullt ndërgjegjësimi, në këtë moment mund të mos dëshironi të përqendroheni në frymën ose trupin tuaj sepse e gjitha ndihet kaq e papërpunuar dhe e tmerrshme – dhe atëherë mund të ndiheni fajtor sepse mendoni se duhet të praktikoni, por thjesht nuk mundesh ose nuk dëshiron.

Megjithatë ekzistojnë disa mënyra që mund t’ju ndihmojnë të shëroni veten sa më shpejt nga një zemër e thyer. Këto tre hapa praktike mund t’ju ndihmojnë të pakësoni vuajtjet dhe të qëndroni të angazhuar me jetën tuaj të çmuar, edhe kur nuk dëshironi.

Lejoni veten të ndjeni ndjesitë e çrregullta dhe të pakëndshme që shfaqen. Është e natyrshme të duash të ikësh nga dhimbja, por kthimi për të përballuar dhimbjen psikologjike mund të jetë gjëja që na çliron nga mbingarkesa e saj.

Pranimi mund të zvogëlojë agjitacionin dhe rezistencën – bashkëshortë që shpesh veprojnë si shkas për luftë, ikje, ngrirje. Lehtësia shpesh shoqëron aftësinë për të pasur dhembshuri për veten dhe të tjerët.

Përjetoni mirënjohje – nëse keni mundësi, gjeni ndonjë gjë në lidhje me situatën për të cilën duhet të jeni mirënjohës. Merrni parasysh çdo gjë që mund të keni mësuar. Shikoni nëse mbajtja e gjithë përvojës së pakëndshme me një qëndrim mirënjohje ju jep mundësinë të lehtësoni ngarkesën tuaj.

(Kosova Sot Online)