Si të menaxhoni krizën në çift?

  • E.K /
  • 23 August 2021 - 14:15
Si të menaxhoni krizën në çift?

‘Lufta’ në dashuri lejohet, por ashtu si në luftë, edhe në dashuri pengesa dhe disfata të caktuara, mund të jenë të dhimbshme. Problemi nuk lind nga grindjet fiziologjike të një çifti, të cilat nëse menaxhohen në një mënyrë të shëndetshme, mund të çojnë në rritje, por në ato keqkuptime të thella që gjenerojnë një ndarje.

Në fakt, nëse çifti mbetet i bashkuar, shikon demonët e tyre në fytyrë dhe vepron për t’i luftuar ata, ose më së shumti jetojnë me ta, gjithmonë ka vend për veprim për të shpëtuar marrëdhënien. Por nëse mbylleni, hiqni dorë nga një konfrontim me partnerin tuaj, nguliteni në pozicionet tuaja dhe mbyllni veshët për nevojat e tjetrit, rreziku i arritjes së një ndarjeje të dhimbshme është shumë real.

Njohja e simptomave të një krize marrëdhënieje është thelbësore për të shmangur çarjet që nuk mund të rregullohen. Kur e kuptojmë se diçka nuk po funksionon siç duhet, nëse vërtet duam ta mbajmë marrëdhënien, ne gjithashtu duhet të pranojmë idenë për të shkuar te një terapist me gjysmën më të mirë, i cili mund të na ndihmojë të kuptojmë se ku jemi gabim dhe që na jep mjetet për të vazhduar me gëzim në qëllimet tona.

Më pak kontakte fizike dhe më pak konfrontim – Të mos duash të jesh bashkë pas një sherri dhe të flasësh me njëri-tjetrin është normale, por nëse nevoja për tu izoluar nga tjetri është konstante, diçka nuk funksionon.

Vendimet merren pa dëgjuar tjetrin – Në çift, ne shpesh këshillohemi me njëri-tjetrin kur bëjmë zgjedhje. Nëse nuk ndodh është mirë të kuptohet se cila është arsyeja.

Përballjet shpesh kthehen në përplasje – Grindja, siç u përmend, është normale në çdo marrëdhënie. Por nëse diskutimi degjeneron çdo herë, ekziston një problem themelor që duhet zgjidhur.

Ne i besojmë më pak personit tjetër – Besimi është baza e çdo marrëdhënie të qëndrueshme, kështu që të kesh dyshime për tjetrin është një nga shenjat paralajmëruese të një krize të thellë marrëdhënieje.

E ardhmja është më pak e planifikuar – Bëhet shumë e vështirë të planifikoni të ardhmen së bashku kur nuk jeni rehat me njëri-tjetrin. Marrja parasysh e kësaj mund t’ju ndihmojë të merreni me situatën.

(Kosova Sot Online)