Rrëfimi i rrallë i mjekut francez: Enver Hoxha ma tregoi përse nuk i linte shqiptarët të iknin nga vendi, nuk donte të….

  • G.G /
  • 14 February 2021 - 09:19
Rrëfimi i rrallë i mjekut francez: Enver Hoxha ma tregoi përse nuk i linte shqiptarët të iknin nga vendi, nuk donte të….

Rrëfimi: Doktor, unë do t’i mbaj kufijtë mbyllur edhe për disa vjet, sepse ky vend duhet ndërtuar dhe ky popull duhet ndërgjegjësuar.

Në qoftë se unë do të hap kufijtë, shumica dërmuese do të emigrojë, siç kanë bërë në shekuj…”. Ky është sekreti që ish-dik tatori komunist, Enver Hoxha, i ka pohuar mjekut francez, Pol Miliez, ndërsa ai e pyeti se cila ishte arsyeja që ai po e mbante Shqipërinë të iz oluar.

Një detaj mjaft interesant ky që mbërrin nga vijimi i rrëfimit të ish-zbuluesit politik të Shqipërisë në Francë, Hasan Luçi,mbi figurën e profesorit të njohur francez. Pol Miliez, i cili drejtonte edhe Shoqatën e Miqësisë, Francë-Shqipëri dhe që ditën e vde kjes së Enver Hoxhës, më 11 prill 1985, dha një intervistë rreth tij në kanalin TF 2…

“Përveç Shqipërisë nuk ka vend tjetër komunist që t’i këtë mbetur besnik Stalinit”,Citon Luçi, që të ketë thënë gjithashtu Pol Miliez gjatë asaj interviste.

(Kosova Sot Online)