Publikohen fotot e rralla/ Nga takimet miqësore me Republikën Popullore të Kinës, te ndeshjet e mëdha me Gjermaninë Perëndimore, Poloninë, Turqinë dhe…

  • G.G /
  • 31 March 2021 - 12:20
Publikohen fotot e rralla/ Nga takimet miqësore me Republikën Popullore të Kinës, te ndeshjet e mëdha me Gjermaninë Perëndimore, Poloninë, Turqinë dhe…

Publikohen  foto të panjohura të ekipit kombëtar të Shqipërisë në futboll, të cilat i përkasin një periudhe kohore 20 vjeçare (nga viti 1965 deri në 1985-ën).

Në ekipin kuq e zi që drejtohej nga legjenda e futbollit shqiptar, Loro Boriçi dhe profesor Zyber Konçi, luanin emra të mëdhenj, si: Panajot Pano, Koço Dinella, Bashkim Muhedini, Mikel Janku, Mihal Gjika, Teodor Vaso, Fatmir Frashëri, Safet Berisha, Faruk Sejdini, Astrit Ziu, Perikli Dhales, Sabah Bizi, Iljaz Çeço, Ramazan Rragami, Medin Zhega, Ilir Pernaska, Gjergj Thaka, Rifat Ibërshimi, etj.

Imazhet e panjohura të ekipit kuq e zi, nga turnetë miqësorë në Republikën Popullore të Kinës në vitin 1966, te takimet e mëdha në vitet 1970 – ’71, me Republikën Federale Gjermane, Turqinë, Greqinë dhe Poloninë në kuadrin e eliminatorëve të kampionatit europian të futbollit, ku futbollistët shqiptarë kanë fiksuar me aparatet e tyre edhe vizita të ndryshme në vende historike dhe turistike, gjatë kohës së lirë.

(Kosova Sot Online)