Sipas psikologëve njerëzit që qajnë shumë janë unik

  • E.K /
  • 05 October 2021 - 08:36
Sipas psikologëve njerëzit që qajnë shumë janë unik

Ka njerëz që mendojnë se kur qajnë bëhen të dobët, por në të vërtetë gjërat nuk janë krejt të tilla. Ndonjëherë është bukur të ndihesh i dobët për një moment, të heqësh të gjitha zhgënjimet brenda dhe të lësh të shkojnë njëherë e përgjithmonë.

Lotët na e tregojnë këtë, edhe nëse në ndonjë moment të jetës sonë mendojmë se jemi bërë prej çeliku, kemi ndjenja dhe është vetëm çështje kohe para se t’i tregojmë. Nga ana tjetër, psikologët thonë se njerëzit që qajnë shpesh kanë një tipar të veçantë në personalitetin e tyre.

Të qash tregon se je një mik i shkëlqyer

Ndoshta takoni një nga miket tuaja dhe të dy merrni disa lajme të trishtueshme. Ju mund të ndjeni se të gjitha emocionet tuaja janë shkrirë dhe arrini në pikën që të mos dini saktësisht si të reagoni, ndjeni ato gjëra të pakëndshme dhe irrituese në fytin tuaj. Mos e mendo më dhe qani, hidhni hapin e parë dhe ngushëllon shokun. Ky lloj momenti krijon një lidhje shumë më të fortë miqësie dhe lejon që të dy të njiheni me njëri-tjetrin.

Të qash do të thotë që nuk ke frikë nga ndjenjat e tua

Ju gjithashtu mund të qani për diçka të parëndësishme ose ndoshta sepse ndiheni të trishtuar, të lodhur, diçka që ju ka ndodhur që ka shkaktuar një ndjenjë që nuk ju pëlqen ta keni … Çështja është që kur të lëshoni lotët, më në fund po njihni gjendjen tuaj të vërtetë shpirtërore, dhe ju jeni duke e lënë të shkojë. Gjëja e rëndësishme është të hiqni të gjithë dhimbjen që keni brenda.

Nuk ju intereson se çfarë mendojnë njerëzit e tjerë

Me kalimin e kohës, ju do të përpiqeni të shtypni gjithçka që ndjeni, por ne jemi njerëz dhe askush nuk mund të durojë kaq shumë konflikte në mendje, prandaj mos refuzoni të nxirrni gjithçka që ju shqetëson përmes lotëve. Gjëja më e mirë për të qarë është se thjesht harroni se ka njerëz përreth jush. Në ato momente, nuk ju intereson nëse dikush ju shikon apo ju gjykon, aq më pak ju intereson se ku jeni dhe kjo tregon vetëm se kur të keni arritur kufirin tuaj, ju shpërtheni emocionalisht pa u menduar shumë.

E qara ul stresin

A e ndjeni trupin tuaj të relaksohet dhe mendja juaj të lehtësohet pasi keni qarë? Studimi i bërë në vitin 1983 nga Shoqata Amerikane e Psikologjisë zbuloi se shumica e njerëzve që ndiejnë trishtim dhe melankoli janë më të stresuarit dhe duke i lënë të qajnë, trupi dhe mendja e tyre arrijnë një nivel relaksimi të plotë dhe qëndrojnë të qetë për  pak kohë.

(Kosova Sot Online)