Pse burrat mund ta kenë të vështirë të dëgjojnë gratë?

  • E.K /
  • 22 nëntor 2021 - 12:17
Pse burrat mund ta kenë të vështirë të dëgjojnë gratë?

Pavarësisht nëse është një i dashur, një vëlla ose një mik, ne të gjithë njohim një djalë që është një dëgjues “i keq”. Dhe jo sepse ai është i mërzitur. Në të vërtetë ka studime që tregojnë se ka disa arsye pse burrat “luftojnë” kaq shumë në këtë fushë. Duket se truri i meshkujve thjesht dëgjon zërin e femrës ndryshe dhe e kanë kaq të vështirë për ta bërë këtë gjë.

“Bright Side” është kujdesur të gjejë disa fakte në lidhje me trurin e meshkujve dhe aftësitë e tyre të dëgjimit.

-Një studim zbulon se burrat reagojnë ndryshe ndaj zërave të gjinisë së kundërt. Burrat kanë më pak aktivitet në disa pjesë të trurit të tyre kur burrat e tjerë flasin. Kjo do të thotë që burrat mund ta kenë edhe më të vështirë të kuptojnë kuptimet dhe emocionet e asaj që gratë thonë kur flasin.

-Diferenca midis zërave femërore dhe mashkullorë është thelbësore. Kur gratë flasin, ato përdorin shumë më shumë tinguj sesa burrat dhe priren të flasin në një mënyrë më melodike. Këta 2 faktorë mund ta bëjnë të ndërlikuar që truri i burrave të kuptojë shpejt se çfarë thonë gratë, pasi ka më shumë për të deshifruar.

-Stereotipi që gratë flasin më shumë sesa burrat është një mit urban, sipas studimit. Në fakt, duket se burrat dhe gratë flasin afërsisht të njëjtën sasi dhe konteksti është po aq i rëndësishëm. Studimi tregoi se në disa rrethana, burrat flisnin më shumë se gratë dhe në të tjera, gratë më shumë se burrat.

(Kosova Sot Online)