Tre arsyet përse dashuria jonë “shuhet” papritur…

  • E.K /
  • 19 October 2022 - 12:58
Tre arsyet përse dashuria jonë “shuhet” papritur…

Pse çiftetet humbin ndjenjat e fuqishme të dashurisë? Këto janë tre prej arsyeve.

Nuk ndihen më të vlerësuar, të respektuar apo të vlerësuar nga partneri i tyre. Në fillim të marrëdhënies, duket sikur dashuria është e pakushtëzuar, por ndërsa faza e pasionit në mënyrë të pashmangshme ftohet, tendenca është të fillojmë ta marrim njëri-tjetrin si të mirëqenë. Kur marrëdhënia juaj lihet në autopilot, stresorët e jetës së përditshme pengojnë dhënien e komplimente, mirënjohjen apo edhe pranimin e sjelljeve të kujdesshme. Ndërsa respekti, vëmendja dhe mirësia pakësohen, po kështu edhe ndjenjat e dashurisë.

Mos menaxhimin e mendimeve toksike. Ndërsa partnerët në një marrëdhënie afatgjatë ekspozojnë me besim vështirësitë e tyre më të thella, ata ndihen të pambrojtur ndaj refuzimit, gjykimit ose kritikës së partnerit tjetër. Kjo dobësi shpesh ndihet shumë e pakëndshme. Si mbrojtje, personi që ndihet i kritikuar mund të zhvillojë mendime toksike ndaj partnerit të tij.

Papajtueshmëria. Hulumtimet tregojnë se çiftet me qëndrime, vlera dhe prejardhje të ngjashme priren të përjetojnë kënaqësi më të qëndrueshme, shoqëri, intimitet dhe dashuri dhe kanë më pak gjasa të ndahen. Ndërsa një çift njihet më mirë me njëri-tjetrin – dhe eksitimi fillestar shuhet – ata mund të zbulojnë se mënyrat e preferuara të jetesës, prioritetet dhe vlerat e tyre nuk përputhen, duke i lënë partnerët të ndihen të dekurajuar për të ardhmen e tyre së bashku.

(Kosova Sot Online)