Kët janë 8 llojet e puthjeve dhe kuptimi i tyre

  • E.K /
  • 08 November 2022 - 13:31
Kët janë 8 llojet e puthjeve dhe kuptimi i tyre

Puthja ka qenë gjithmonë një burim frymëzimi për poetë, shkrimtarë dhe romantikë nga e gjithë bota.Megjithatë,jo të gjitha puthjet janë të njëjta: ka puthje që prekin buzët, ato që jepen në pjesë të tjera të fytyrës, ato në stilin francez, me sy hapur, me sy të mbyllur. Shpesh, në varësi të momentit dhe situatës, njerëzit shkëmbejnë këtë gjest i cili mund të marrë nuanca të ndryshme. 

Puthje në faqe

Kjo mënyrë puthjeje, nëse ndodh në befasi, mund të jetë një demonstrim i dashurisë së madhe ose nëse është mënyra e zakonshme mund të tregojë një pasion disi të fjetur.

Puthje rreth buzëve
Është një lloj puthjeje që zakonisht ka një kuptim shumë specifik, është preludi dhe shpreh dëshirën për tjetrin.

Puthje në ballë
Dy partnerët që shkëmbejnë herë pas here këtë lloj gjesti shfaqin butësi të madhe dhe synojnë të komunikojnë sigurinë.

Puthje franceze
Puthja me gjuhë, që shpreh pasion, dëshirë dhe transport të madh, zakonisht është edhe paralojë për diçka edhe më intime.

Puthje në buzë
Kjo lloj puthjeje nga brezat e sotëm përkufizohet si “puthje myku” dhe në fillim të një marrëdhënieje nënkupton dëshirën për të njohur dhe për t’u afruar me tjetrin. Në çiftet që janë më të konsoliduar, është një mënyrë për të shprehur dashurinë e tyre edhe në situata kur dikush është në publik, por dëshiron të kontaktojë.

Puthje në qafë
Kjo lloj puthjeje shpreh zjarr dhe dëshirë të fortë; nëse partneri ju puth në këtë mënyrë, me shumë mundësi ai ka ndërmend t’jua komunikojë të gjithë pasionin e tij!

Puthje flutur
Buzët prekin njëra-tjetrën vazhdimisht si krahët e një fluture dhe kjo do të thotë që ju dëshironi të “luani” me tjetrin.

Puthje me pickim
Në këtë puthje, përveç gjuhës dhe buzëve, edhe dhëmbët përdoren për të kafshuar partnerin: shpreh zjarr, pasion, dëshirë për të bërë dashuri.

(Kosova Sot Online)