A mund të hiqni puçrrat brenda natës?

  • A.P /
  • 16 November 2022 - 14:58
A mund të hiqni puçrrat brenda natës?

Nuk është e mundur të hiqni puçrrat brenda natës. Trajtimet për puçrrat dhe aknet kërkojnë kohë për të punuar. Puçrrat individuale mund të duhen disa ditë ose disa javë për t'u shëruar plotësisht.

Sasia e kohës që duhet që një njollë të largohet mund të varet nga sa e madhe ose e rëndë është dhe si e trajton një person. Për shembull, marrja ose dalja e puçrës mund të rrisë kohën e shërimit.

 

Trajtimi i kujdesshëm në shtëpi mund të zvogëlojë ënjtjen dhe dhimbjen.

Si të reduktoni ënjtjen e puçrrave gjatë natës
Për të trajtuar një puçërr të re në shtëpi, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”, Akademia Amerikane e Dermatologjisë (AAD) rekomandon:

Lani butësisht lëkurën dhe thajeni me një peshqir të pastër.
Mbështillni kube akulli në një leckë dhe aplikoni në puçërr për 5-10 minuta.
Bëni një pushim për 10 minuta dhe më pas aplikoni përsëri akull për 5-10 minuta të tjera.
Aplikimi i një trajtimi pikash që përmban të paktën 2% peroksid benzoil.
Ndjekja e këtyre hapave para gjumit mund të nënkuptojë që puçrrat të duken më mirë në mëngjes.

Pasi të formohet një kokë e bardhë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”,  një person mund të aplikojë gjithashtu një kompresë të nxehtë. Për ta bërë këtë:

Lyejeni një leckë të pastër në ujë të nxehtë.
Aplikojeni në puçërr për 10-15 minuta.
Përsëriteni këtë 3-4 herë në ditë.

(Kosova Sot Online)