Zeqa: Jo të gjithë i mbështetën heronjtë - Lajme - Kosova Sot
Zeqa: Jo të gjithë i mbështetën heronjtë

Zeqa: Jo të gjithë i mbështetën heronjtë

Analisti politik Florim Zeqa tha për "Kosova Sot" se për t'u zbardhur e gjithë e vërteta e rënies heroike e familjes Jashari fillimisht ata që janë ngritur në karrierën politike, duke u thirrur në emrin e Adem Jasharit dhe familjes së tij, e kanë për obligim të bëjnë publike mbledhjen, gjegjësisht datën dhe vendin në të cilin është zgjedhur Adem Jashari komandant i UÇK-së, si dhe të bëjnë publike emrat e pjesëmarrësve në atë takim!? Aspekti tjetër që duhet të bëhet publik për opinionin e gjerë, sipas analistit Zeqa, është fakti se ku ndodheshin "hierarkia" e lartë e UÇK-së në momentin e sulmit të forcave policore dhe ushtarake serbe mbi familjen Jashari!? "Eksponentët e caktuar politikë, para se t'i zbardhin sekretet njëri-tjetrit tani, pas 20 vjetësh, duhet dhënë përgjigje në dy pyetjet e mësipërme, nga të cilat përgjigje sot do të ndihej i qetë në qeverisjen komunale Bekim Jashari. Me përgjigjet në pyetjet e mësipërme do të zbardhet e vërteta e plotë se a u tradhtua Adem Jashari dhe nga kush, si dhe cilët ishin ata që ikën gjatë luftës në Shqipëri, Zvicër e në shtete të tjera, e që u kthyen pas luftës si "çlirimtarë", për të marrë meritat e atyre që kishin sakrifikuar gjithçka, familjet dhe veten për lirinë e qytetarëve dhe për shtetin e ardhshëm të Kosovës", tha analisti Florim Zeqa.

(Kosova Sot)

14 orë e 32 minuta më parë
22/01/19