Aliu:E lanë veriun e Kosovës, në dorën e Serbisë dhe gjithnjë atë e shfrytëzuan - Lajme - Kosova Sot
Aliu:E lanë veriun e Kosovës, në dorën e Serbisë dhe gjithnjë atë e shfrytëzuan

Aliu:E lanë veriun e Kosovës, në dorën e Serbisë dhe gjithnjë atë e shfrytëzuan

Për këtë veprim antikombëtar e antishtetëror, i bënë përgjegjës liderët e të gjitha partive politike edhe analisti Bislim Aliu. "Gjithsesi, është e vërtetë e pamohueshme dhe për këtë ka mjaft fakte, që të gjitha partitë politike varg e vijë, kanë përgjegjësi politike, sepse ishin në pushtet që nga viti 1999 e deri më sot, e që e lanë veriun e Kosovës de fakto në dorën e Serbisë dhe gjithnjë atë e shfrytëzuan, vetëm për kontrabandë, krim ekonomik e vepra mafioze, dhe asnjëherë nuk u kujdesën dhe me këmbëngulje që ta trajtojnë atë si pjesë de fakto e de jure të Kosovës", u shpreh ai."Dhe, tani pyetemi, a thua, kush i autorizon këta krerë të shtetit, që tani ta përgatisin terrenin dhe t'ia japin krejtësisht ingerencat Serbisë, që përmes Asociacionit ta menaxhojë veriun dhe asetet publike të Kosovës? Është një veprim që po duket dhe nuk mund të mbulohet si 'Dielli me shoshë' që tani me të dyja duart po ia jep si dhuratë Serbisë Hashim Thaçi, bashkë me Qeverinë, territorin në veri ku gjenden burime të rëndësishme, madje jetike për Kosovën! Me këtë 'Zajednicë', që e ka përgatitur Beogradi zyrtar, me aprovimin blanko nga krerët e shtetit tonë po e çon Kosovën drejt rrugës së Bosnjës në një shtet jofunksional, me të ardhme gjithnjë të kërcënuar e të pasigurt, se dhe po e sjellin Serbinë, me të dyja duart dhe të dyja këmbët, në Kosovë, vetëm e vetëm për t'i shpëtuar pushtetarët, në krye me presidentin Hashim Thaçi, Gjykatës Speciale", potencoi Aliu për "Kosova Sot".

 

(Kosova Sot)

10 orë e 16 minuta më parë
13/12/18