Një vit e tre muaj burgim për vrasje në tentativë në Pejë

  • 17 maj 2019 - 15:48
Një vit e tre muaj burgim për vrasje në tentativë në Pejë

Gjykata Themelore në Pejë-Departamenti i Krimeve të Rënda ka shpallur aktgjykim dënuar për të dyshuarin D.M, për “vrasjen e mbetur në tentativë”, ndërsa nga akuza janë liruar dy të dyshuarit e tjerë A.I dhe F.K për veprën “lëndim i lehtë trupor”.
 

I dyshauri D.M është shpallur fajtor dhe dënuar me burgim prej 15 muajve pasi që në shtator të vitit të kaluar, në ora 22:17, për shkak të mosmarrëveshjes mes pandehurit dhe të dëmtuarit A me ka dashur ta privojë nga jeta A.B, gjersa ishin brenda kafiterisë i pandehuri A e godet D me grushte në pjesën e djathtë të nofullës dhe ik me vrap nga lokali. 


Më pas A dhe D e ndjekin nga pas dhe bërtasin me zë “ndal ti kush je?”, mirëpo ai vazhdon të vrapojë, më pas i dëmtuari nxjerrë nga çanta pistoletën dhe e gjuan, ku plumbi godet pjesën e prapme të kokës dhe pas disa metrave rrëzohet, me ç’rast D.M e godet dy herë me pistoletë në pjesën e prapme të qafës dhe largohen nga vendi i ngjarjes, njofton Prokuroria Themelore në Pejë.
 

Image

I dyshuari pos dënimit me burgim ka marrë edhe gjobë prej 500 eurosh, ku detyohet ta shlyer në afat prej 90 ditësh, në të kundërtën i zëvendësohet masa me burgim, çdo 20 euro një ditë burgim, apo 25 ditë burgim.

Të pandehurit A.I dhe F.K janë liruar nga akuza për lëndim të lehtë trupor.

Image


(Kosova Sot Online)