Nesër Kuvendi mban seancë, në rend dite Projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike

  • A.P /
  • 24 shtator 2020 - 16:06
Nesër Kuvendi mban seancë, në rend dite Projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike

Nesër do të vazhdojë seanca plenare e Kuvendit të Kosovës, e cila do të fillojë në ora 10:00.

Në rend dite nga do të jetë edhe votimi i Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike.

 Ky ësht Rendi i ditës:

I.    Pika e papërfunduara nga Seanca plenare e mbajtur më 7, 13, 14 gusht dhe 17 shtator

2020:

1.   Votimi në parim i Projektligjit për Mbrojtjen e Vlerave të Luftës së UÇK-së.

II.    Pika e papërfunduar nga Seanca plenare e mbajtur më 14 gusht dhe 17 shtator 2020:

1.   Votimi në parim i Projektligjit nr.07/L-016 për Rimëkëmbjen Ekonomike – COVID-19.

III. Pika e papërfunduar nga Seanca plenare e mbajtur më 17, 18 dhe 21 shtator 2020:

1.      Votimi i Propozim-rezolutës nga raportimi i Kryeministrit të Republikës së Kosovës,  z. Avdullah Hoti në lidhje me dialogun Kosovë-Serbi,

 

2.      Votimi i Propozim-rezolutës nga Interpelanca e ministrit të Arsimit dhe Shkencës, z. Ramë Likaj, sipas kërkesës së nënkryetares së Kuvendit, znj. Arberije Nagavci, e nënshkruar edhe nga 7 deputetë tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, në lidhje me përgatitjet për fillimin e vitit shkollor në kushte të pandemisë COVID-19 në Republikën e Kosovës,

 

3.      Votimi i Propozim-rezolutës nga Interpelanca e ministrit të Ministrisë së Punëve të Brendshme, z. Agim Veliu, sipas kërkesës së deputetes Fatmire Kollçaku, e nënshkruar edhe nga 9 deputetë tjerë nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje, në lidhje me hyrjen dhe patrullimin e pjesëtarëve të uniformuar të Republikës së Serbisë në territorin e Republikës së Kosovës, përkatësisht në fshatin Karaçevë të Komunës së Kamenicës,

 

4.      Votimi në parim i Projektligjit për masat e përkohshme për ta lehtësuar efektin e Pandemisë “COVID-19”,

 

5.      Propozimi i GP të PDK-së për zëvendësimin e anëtarëve në Komisionin Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19” nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës,

 

6.      Propozimi i GP të LDK-së për zëvendësimin e anëtarit në Komisionin Ad-Hoc për përzgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Pavarur të Shërbimit Civil të Republikës së Kosovës,

 

7.      Zëvendësimi i anëtarit në Komisionin Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e  pandemisë së virusit “COVID-19, nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

(Kosova Sot Online)