Mësoni se kush është gjykatësi i Speciales, që po gjykon Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin

  • G.G /
  • 18 nëntor 2020 - 20:12
Mësoni se kush është gjykatësi i Speciales, që po gjykon Thaçin, Veselin, Krasniqin e Selimin

Dhomat e specializuara të Gjykatës Speciale kanë filluar punën e tyre tashmë, ku disa figura kyçe të politikës në Kosovë po mbahen atje nën dyshime për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

Gjykatësi Nicolas Guillaume (Francë) është Shefi i Shtabit të Presidentit të Gjykatës Speciale për Libanin që nga viti 2015.

Para kësaj, ai ishte prokuror ndërlidhës francez në Departamentin e Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara që nga viti 2012, ku u mor me bashkëpunimin juridik midis dy vendeve për çështje penale dhe të ligjit civil, veçanërisht në luftën kundër terrorizmit, korrupsionit në vendet e huaja dhe krimit kompjuterik.

Nga viti 2006 deri në vitin 2012, gjyqtari Guillaume mbajti disa poste në Ministrinë Franceze të Drejtësisë, ku ai ishte Zëvendës Shef i Departamentit të së Drejtës Tregtare, Këshilltar për të Drejtën Penale dhe Këshilltar Diplomatik.

Nga 2003 deri në 2006, Gjykatësi Guillaume ishte një gjyqtar hetues në Gjykatën Meo pranë Parisit, ku ai punoi në një larmi çështjesh penale, duke përfshirë vrasje, çështje të krimit të organizuar dhe financiar.

Gjykatësi Guillaume fitoi një master në të drejtën penale ndërkombëtare dhe Evropiane nga Universiteti i Sorbonës (Francë).

(Kosova Sot Online)