Këshilli Gjyqësor fajëson KQZ-në: Nuk na kërkuan listat e personave të dënuar në zgjedhjet e fundit

  • E.K /
  • 02 dhjetor 2020 - 11:28
Këshilli Gjyqësor fajëson KQZ-në: Nuk na kërkuan listat e personave të dënuar në zgjedhjet e fundit

Përfaqësuesi i Këshillit Gjyqësor, Astrit Hoti në seancën e sotme dëgjimore në Gjykatë Kushtetuese ka bërë të ditur se për zgjedhjet e gjashtë tetorit nuk kanë pasur kërkesë nga KQZ-ja që t’ia dërgojnë listën e personave të dënuar nga Gjykata, në mënyrë që të njëjtëve të iu ndalohet kandidimi në zgjedhje.

Hoti si përfaqësues i Këshillit Gjyqësor thotë se i kanë ofruar dosjet penale për këtë çështje institucioneve.

“Ne si KGJK i kemi ofruar dosjet penale për këtë çështje, si Gjykatës Kushtetuese po ashtu edhe Kuvendit”, thotë ai.

Nga KGJK-ja shtojnë se në zgjedhjet e fundit nuk iu është kërkuar që të iu përcjellin dosjet për personat e dënuar nga Gjykata.

“Këshilli Gjyqësor i Kosovës në bazë të kërkesës së KQZ-së gjithherë i ka thënë informacione këtij institucioni nëse kandidatët kanë dënime nga Gjykata, por në zgjedhjet e fundit nuk kemi pasur kërkesë që do t’i informonim si zgjedhjet e kaluara. KGJK ka qenë gjithherë informuese dhe gjithmonë i ka dhënë këto informata”, thotë ai.

(Kosova Sot Online)