Berat Rukiqi kërkon nga institucionet që të adresojnë tri marrëveshje ekonomike me Izraelin

  • E.K /
  • 14 prill 2021 - 16:44
Berat Rukiqi kërkon nga institucionet që të adresojnë tri marrëveshje ekonomike me Izraelin

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi ka thënë se institucionet e vendit duhet të inicojnë tri marrëveshje në aspektin ekonomik me Izraelin, për të shfrytëzuar momentumin e njohjes.

Ai ka thënë se duhet të inicohet Marrëveshja për Tregti të Lirë, ajo për Mbrojtjen e Investimeve dhe për shmangien e tatimit të dyfishtë.

Sipas tij, këto marrëveshje janë për tregti të lirë, për mbrojtje të investimeve dhe marrëveshja për shmangien e tatimimit të dyfishtë.

Postimi i tij i plotë, pa ndërhyrje:

Per te shfrytezuar momentumin e njohjes nga Izraeli, ne aspektin ekonomik, institucionet e vendit shume shpejt duhet te inicojne 3 marreveshje me Izraelin:

1. Marreveshjen per Tregti te Lire

2. Marreveshjen per Mbrojtje te Investimeve

3. Marreveshjen per shmangjen e tatimimit te dyfishte

Keto marreveshje jane themeli i bashkepunimit ekonomik me secilin vend.

(Kosova Sot Online)