Gjendja e pacientëve në spitalet e vendit, raporti i fundit nga ShSKUK-ja

  • G.G /
  • 23 September 2021 - 09:14
Gjendja e pacientëve në spitalet e vendit, raporti i fundit nga ShSKUK-ja

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, trajtim mjekësor nga COVID-19, po marrin 455 pacientë.

Prej tyre 361 me oksigjeno-terapi dhe 42 në gjendje të rënduar shëndetësore në kujdes intensiv.

Numri i pacientëve sipas klinikave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 81 pacientë

Klinika Infektive II (Mjekësi Sportive), 52 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 64 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 20 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 pacient

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Spitali i Prizrenit, 29 pacientë

Spitali i Gjakovës, 32 pacientë

Spitali i Pejës, 73 pacientë

Spitali i Gjilanit, 36 pacientë

https://www.facebook.com/shskuk.rksgov.net/posts/3001722646811188

(Kosova Sot Online)