Shteti miraton dozën e katër të vaksinës Anti-Covid

  • A.P /
  • 24 janar 2022 - 17:00
Shteti miraton dozën e katër të vaksinës Anti-Covid

Belgjika është një ndër vendet në botë që ka vendosur aplikimin e dozës së katër të vaksinës anti-Covid.

Autoritetet shëndetësore belge kanë vendosur që doza e katër të aplikohet fillimisht tek personat me imunitet të dobët.

“Këshilli i Lartë i Shëndetësisë rekomandon forcimin e individëve me imunitet të dobët që janë shumë të cenueshëm dhe të rrezikuar nga koronavirusi. Ministrat e Shëndetësisë sapo kanë dhënë dritën jeshile, me një zbatim së shpejti”,  ka bërë me dije ministrja e Shëndetësisë e Ëallonisë, Christy Moreal.

Ndërkohë aktualisht në Belgjikë doza e tretë e vaksinës mund të merret nga të gjithë qytetarët që janë mbi 18 vjeç. 

(Kosova Sot Online)