“Derisa t’u ngrijnë këmbët”, Zelensky rrëqeth në Kuvendin e Shqipërisë: Si torturohen të rinjtë nga ushtria ruse

  • G.G /
  • 03 May 2022 - 13:37
“Derisa t’u ngrijnë këmbët”, Zelensky rrëqeth në Kuvendin e Shqipërisë: Si torturohen të rinjtë nga ushtria ruse

Vlodymir Zelensky, gjatë fjalës së tij ka rrëqethur me rrëfimin që ka bërë për torturat ushtria ruse po bën në Ukrainë.

“Bombardimet vazhdojnë duke folur për një qytete Mariopol është shkatërruar. Nuk ka asnjë ndërtesë imagjino. Është një qytet gjysmë milion dhe sot nuk ka banesa. Nuk lejojnë ujin ushqim dhe as ilaçe. Është gati qytet plotësisht i djegur. Por edhe skenat kështu janë të njëjta. Shkatërrim dhe vrasje skena terrorizmi. Plaçkitje totale. Të moshuarit thonë që nuk kanë parë mizori të parë. Tani po shikojnë ushtrinë ruse që qëllojnë fëmijët në fytyre. Shikojnë fshatarët që janë zënë robër dhe janë shtrirë në tokë ditë e natë në temperatura nën zero. Ushtria ruse detyron të dhe torturon të rinjtë u mbushin këpucët me ujë dhe i lënë në të ftohtë. Ata nuk i lënë të lëvizin. NË zona të çliruara gjejmë njerëz të masakruar. Shumë prej tyre të qëlluar në pjesën e pasme të kokës. Ka trupa kudo, në pyje në bodrum. Ushtria ruse la të vdekur shumë njerëz në rrugë. Është kërkuar që të pushtonin zjarri në pashkë ortodakse. Edhe sot u kërkuam por nuk e bënë. Mendoni se sa objekte fetare janë shkatërruar. Nuk po mbron asgjë. Rusia është bërë kërcënim i madh në botë.”

Në fund Zelensky ka thënë se i është mirënjohës Shqipërisë për mbështetjen që i ka dhënë Ukrainës.

“Jeni në anën e lirë, jeni në anën e të vërtetës.” tha Zelensky.

(Kosova Sot Online)