Deklarohet i pafajshëm plaku që tentoi ta sulmojë Rrahman Jasharajn, avokat e ka Tomë Gashin

  • E.K /
  • 07 September 2022 - 15:33
Deklarohet i pafajshëm plaku që tentoi ta sulmojë Rrahman Jasharajn, avokat e ka Tomë Gashin

Musli Rexhepi, i cili akuzohet se tentoi ta sulmonte fizikisht kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, gjatë një mbledhje në shkollën “Ismail Qemali” në Prishtinë, është deklaruar i pafajshëm në seancën dëgjimore në Gjykatën Themelore në Prishtinë.

Pas leximit të aktakuzës nga prokurori Blerim Igrishta, i akuzuari u deklarua i pafajshëm, raporton “Betimi për Drejtësi“.

Në këto rrethana, gjykatësja e çështjes Naime Krasniqi-Jashanica e njoftoi të akuzuarin për të drejtën e tij në kërkesë për hudhje të aktakuzës dhe kundërshtim të provave në afat prej 30 ditësh.

Pas kësaj, prokurori Igrishta propozoi që ndaj të njëjtit të caktohet masa e paraburgimit dhe atë bazuar në nenin 187, par.1, nënpar 1.1 dhe 1.2.

“Konsiderojmë se është plotësuar ky kusht ligjor duke pasur parasysh mënyrën dhe rrethanat në të cilën është kryer vepra penale, si dhe peshën e kësaj vepre penale, e po ashtu faktin ku dihet se tani i akuzuari pasi kishte shkuar në shkollën e lartecekur dhe ishte futur në ambientet ku po mbahej greva seriozisht e ka kanosur të dëmtuarin dhe të njëjtin ka tentuar që ta sulmojë, por se është ndalur nga të pranishmit”, tha prokurori.

Tutje, ai theksoi se konsiderojnë që i akuzuari mund ta përfundojë veprën e tentuar ose mund të përsërisë të ngjashme.

Sipas prokurorit Igrishta, janë analizuar edhe masa të tjera, por që konsiderojnë se janë masa të pamjaftueshme, andaj i propozoi gjykatës që të akuzuarit t’ia caktojë masën e paraburgimit.

Lajmin për ngritjen e aktakuzës, për Express, e ka konfirmuar zëdhënësja e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Laureta Ulaj.

“Prokurori i Shtetit ka ngritur aktakuze me kerkrkese per caktim te mases se paraburgimit ndaj te pandehurit, per shkak te vepres penale “Cenimi i te drejtes ne greve”, si dhe, te njejten e ka deleguar ne gjykaten kompetente”, tha Ulaj.

Ndërsa si avokat, Rexhepi e ka marrë Tomë Gashin.

Këtë e ka konfirmuar edhe vetë Gashi në një postim në Facebook..

“Me zotni Musli Rexhepin – Gjyshin  ne Gjykate sepse kerkoj mu hap shkollat! Drejtesi se jo mahi”, ka shkruar ai.

(Kosova Sot Online)