Dugolli: Nuk do ta përsërisim gabimin e të tjerëve që thonin se liberalizimi ka ndodhur

  • E.K /
  • 01 November 2022 - 12:28
Dugolli: Nuk do ta përsërisim gabimin e të tjerëve që thonin se liberalizimi ka ndodhur

Kosova i ka plotësuar të gjitha kriteret për liberalizimin e vizave. Këtë, si shumë të tjerë, po e ripërsërit edhe deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Enver Dugolli.

Dugolli theksoi se Qeveria është optimiste se ka lëvizje pozitive në këtë drejtim, por që asnjëherë nuk do të veprojnë si udhëheqësit e shtetit, viteve të kaluara, të cilët thonin se “liberalizimi ka ndodhur”.

“Është tjetër kush vendimmarrës dhe nuk duhet ta përsërisim gabimin e të tjerëve kur thonin që liberalizmi veç ka ndodh e kështu me radhë. Ne jemi optimist se ka lëvizje pozitive në këtë drejtim, por asnjëherë nuk do ta themi se liberalizimi i vizave do të ndodhë këtë vit apo atë vit”, tha ai.

Ai potencoi se po punojnë fort që t’i bindin edhe ato shtete që po shfaqin hezitim për liberalizimin e vizave për Kosovën.

(Kosova Sot Online)